Trendovi mogu nastati iz različitih izvora - revija, društvenih medija, street style-a i slično. Mikrotrendovi su manji izdanci tih većih trendova koji nastaju iz spomenutih izvora. Njima treba pristupiti isto kao i glavnim trendovima - sa oprezom. Podsećamo: nikada ne kupujte nešto samo zato što je trenutno popularno. Uvek zagovaramo ulaganje samo u komade koji odgovaraju vašem ličnom stilu i senzibilitetu. 

Ovog puta, interesovalo nas je koji mikrotrendovi trenutno zanimaju Francuskinje, budući da pretpostavljamo da ako ih one nose, onda zaista zaslužuju i našu pažnju. U nastavku donosimo pet trendova koje smo videli da Francuskinje biraju za prelaznu sezonu.

Duga pencil suknja 

2024. biće godina suknji. Na osnovu modnih izveštaja sa runwaya, predviđanja su takva da će upravo duga suknja pencil kroja biti najpopularnija među trendseterkama. 

Bordo torba

Primetili smo trend bordo dodataka pre nekoliko meseci, a čini se da su sada i Francuskinje odlučile da implementiraju ovaj trend - birajući torbu u ovoj nijansi. Bilo da se odlučite za crossbody ili elegantnu torbu s ručkom, bordo boja će podići svaku odevnu kombinaciju sa kojom je uskladite.

Animal print

Animal print čini se neizostavnim delom trenutno popularne mob wife estetike, a mi vas podsećamo na to da je leopard šara bila primećena i na revijama modnih dizajnera za SS24. Francuskinje zadržavaju pravo da ponesu ovaj trend na suptilan način, birajući kapute ili pantalone sa ovim dezenom kako bi osvežile ostatak outfita koji je uglavnom u neutralnim nijansama.

Kačket

Sportska odeća možda nije prva stvar na koju pomislite kada razmišljate o francuskoj modi, ali kao ljubiteljke retro komada, ovaj stil može da utiče na njihovo odevanje. Minimalno i elegantno, ovaj izgled savršeno dočarava na koji način Francuskinje unose dašak sportskog stila u njihove svakodnevne kombinacije. 

Patike u boji

Trenutno su Francuskinje jednako zaljubljene u par svojih omiljenih patika kao i ostatak modnog sveta. Čini se da su patike u boji pravi izbor za narednu sezonu, budući da čine styling još zanimljivijim.

 Izvor: ELLE/N.K.