Koje su vam prve asocijacije na 14. februar? Romantična večera s partnerom, gledanje filmova udvoje, baloni u obliku srca, pokoznakojiputviđene marketinške kampanje, cvetni aranžmani, citati, floskule? U vremenu u kom je sve više ljudi single, zaglavljeno između sopstvenih i očekivanja društva, kao i svih potreba koje nameće savremeno doba, Dan zaljubljenih čini se kao još jedan imperativ na podugačkoj to-do listi. 

Pa ukoliko nismo u romantičnoj vezi, zašto ne bismo slavili ljubav - s drugaricama, koleginicama, mamama i svim važnim ženama u našem životu? Možda je ovo trenutak da im kažemo da su baš one naša druga polovina, podrška i telepatija kroz život. I da će tako biti uvek - čak i kada Onaj pravi zakuca na naša vrata (ne prestajemo da verujemo i ne pristajemo na kompromise!).

Do tada - evo 10 jedinstvenih poklona koje možete pokloniti sebi ili single drugarici za Dan zaljubljenih!

1. + KONSTRAKTA MERCH +

Umetnica mora biti zdrava, Pobedu očekivala nisam, I šta ćemo sad?, samo su neki od kultnih Konstraktinih izjava/stihova koji nose mnogo šire alegorije o savremenim društvenim fenomenima. Ima tu bunta, samosvesti i samoljubavi - sve što nam treba za nežni podsetnik 14. februara. Stikere i bedževe s ovim ispisima možete naći od ove nedelje u Booka knjižarama, te Lover.rs radnji i Kući umetnica.

2. Valentina i karanfil praline

Naš omiljeni čokoladni atelje iz Beograda predstavlja kolekciju posebno kreiranu za Dan zaljubljenih: limitirano izdanje Bubble venus pralina u obliku ženskih grudi koje svakim ugrizom oslobađaju vatromet ukusa proseka i jagode. Znamo šta nosimo dragim drugaricama i koleginicama 14. februara, kao simbol ženskog osnaživanja i slobode.

 3. Maple Things

Javorka je u protekloj godini nacrtala jednu od najdirljivih naslovnica Elle Srbija magazina, a svoju dušu i srce nastavili smo da lečimo upravo njenom umetnošću u kojoj se svi pronalazimo - jer Javorka stavlja na papir sve ono što mi ne možemo da izgovorimo naglas. Nema većeg razloga zašto njena knjiga ilustracija Šta ako sve ovo nije stvarnotreba da se nađe u biblioteci žena koje volimo.

 4. Pure Market šoljica

Voljena si i prevoljena, i s partnerom i bez njega - to je glavna poruka koju želimo da pošaljemo svim ženama koje volimo - i to svakog dana. Šoljica za kafu može da bude sjajan podsetnik za to, sa svakim gutljajem, nova doza radosti i samopouzdanja.

 5. Vino

Nema inspirativnije priče od one kada se udruže uspešne, ostvarene žene i osnuju brend koji će graditi budućnost narednim generacijama. Vinarija 100 žena jedan je od takvih primera, zbog čega vrlo rado biramo baš njihova vina za ženska okupljanja, ali i poklone. Njihov rose dugo nam je bio glavni favorit, ali ovog Dana zaljubljenih, s drugaricama simbolično otvaramo mlado vino pod nazivom Mlad momak i krećemo u provod!

 6. Karte za koncert

Godina 2024. već je bukirana gomilom dugo iščekivanih koncerata, kako u regionu, tako i u čitavoj Evropi. Mi smo već uzeli karte za Coldplay u Budimpešti, Adele vas očekuje u Minhenu sa čak 10 koncerata, a Pulska arena ugostiće Dua Lipu, Lenny Cravitza, Avril Lavigne, i mnoge druge ovog leta. Eto povoda da iznenadite najbolju drugaricu nezaboravnim vikend putovanjem!

 7. Nakit

Nakit odavno nije samo statusni simbol, već i otelotvorenje našeg stila, stava i autentičnosti. Zato su nam kolekcije Goldy Jewelry brenda uvek na vrhu liste, a drugaricama biramo ovaj elegantni lančić sa priveskom u obliku ženske siluete. Go girl!

 8. Sveća

Pa kaže: Uroniću u Diptyque oblak i zadržati dah…Kada ponovo udahnem, neuroni omamljeni mirisom poslaće mi poruku da je sve dobro. Zvuči kao savršen plan za single veče 14. februara!

 9. Odeća kao nijedna druga

Lokalni brend MATES je pre dve nedelje organizovao Garage Sale, gde su se na sniženju našli preostali komadi iz njihovih starih kolekcija, te je dobar trenutak da proverite da li je vaš favorit još uvek na stanju (ako nije, tu je Jugoslovenka!).

 10. Svileni komadi

Šta sve žene žele? Svilu!Svilene pidžame, posteljine, gumice za kosu dostupne su u Silkeep online radnji, a oduševiće svaku od nas - ne samo zbog estetike i luksuznog dodira, već kvaliteta i svih beauty pogodnosti koje ovaj materijal ima po našu kožu.

 Izvor: ELLE/T.Đ.