U današnjem vrtlogu modnih trendova, pronalaženje stila koji istovremeno odiše nenametljivošću, klasikom i izuzetnom elegancijom može predstavljati pravu umetnost. Budući da su nam pri kreiranju outfita jedan od najnužnijih modnih dodataka upravo cipele - istražili smo pet stilova obuće koji se mogu okarakterisati kao sofisticirani i uvek aktuelni. Krenimo redom!

Slingback cipele

Minimalističke sandale sa tankim kaiševima su dostigle vrhunac popularnosti. Modni urednici, trendeseterke i fashion entuzijastkinje sada se fokusiraju na elegantne cipele špicastog vrha sa tankim kaišem na peti i diskretnom kitten štiklom. We like it!

Retro sportske patike

Retro sportske patike trenutno dominiraju modnom scenom. Od izuzetno popularnih Adidas Sambi, preko novih Spezial modela, pa sve do novijih komada sa širokim gumenim đonom, za koje smo čuli da će biti the next big thing. 

Cipele sa kaišićima u obliku slova T

Iako su potpetice s apstraktnim dizajnom poput Loewe-ovih ruža privlačne, fashion influenserke polako se okreću cipelama s T-trakom koje se smatraju bezvremenskim modelom.

Cipele sa zlatnim detaljem

Primetan je pad interesovanja za cipelama sa velikim logotipima, a umesto toga, preferiraju se suptilni ukrasi poput lančića i kopči.

Minimalističke mokasine

Mokasine nastavljaju svoju vladavinu, sa tim što se verzije sa debelim đonom ostavljaju po strani u korist onih sa tanjim.

Izvor: ELLE/N.K.