Trendovi s globalnog modnog tržišta, s naglaskom na high end, premium i luksuzne brendove, uvek pobuđuju veliki interes, a lista koja se čeka s uzbuđenjem zasigurno je ona platforme The Lyst.

Upravo se tamo mogu pronaći izveštaji za svaki kvartal u godini koji jasno daju do znanja kakvo je stanje kada su u pitanju popularnost i potražnja brendova. Tako je za prošlu godinu, italijanska modna kuća Miu Miu odnela titulu brenda godine, a uspešnost brenda nastavlja se i u ovoj.

Nedavno je objavljen i tromesečni izveštaj za poslednji kvartal 2023, a otkriva kako je pobednik sezone Miuccia Prada, čiji je brend Prada osvojio prvo, a Miu Miu drugo mesto.

Možemo da zaključimo kako je jasno ko u velikom procentu postavlja trendove za nadolazeće mesece, a još smo prošle godine videli koliko je brend Miu Miu popularizovao kitten heels, ultra kratku suknju, bajkerske čizme, Arcadie torbicu, baletanke, a među njima i Oxford cipele.


Jasno nam je da već duže vreme mokasine ne silaze s vrha liste omiljene obuće, a apsolutno su obeležile prošlu godinu. Tako smo dobili razne varijacije i modele, a među njima i oxfordice.

profimedia-0811107613.jpg
Rick Gold / Capital pictures / Profimedia Miu Miu

Iako su naizgled svečane i formalne, oxfordice se mogu slagati uz razne kombinacije, od onih ležernih do onih potpuno casual. Iako je Miu Miu vratio trend iz prošlih vremena u smeđoj boji, očekujemo da ćemo tokom proleća 2024. viđati različite varijacije na temu.


Kombinuju se uz outfite s farmerkama i sakoima, uz suknje i košulje, pa i na haljine - ovaj svestrani komad obuće ponovo će zasijati i na društvenim mrežama, a svoje stare modele koje ste nosili verovatno godinama unazad, sada ponovo možete izvaditi iz ormara.