Nošenje odeće u istoj boji od glave do pete uvek će izgledati šik, ali radost kombinovanja nijansi jedan je od omiljenih fashion osećaja. Iako postoje neke proverene kombinacije poput crne i bele, neke druge mogu da nam predstavljaju ozbiljne dileme. Zato smo analizirali modne piste za proleće/leto 2024. i izdvojili 5 neočekivanih, ali vrlo elegantnih i ''skupih'' spojeva.

Spoil Alert: u su kombinacije jedne klasične i jedne boje u trendu - tako da možete da budete sigurni da ćete izgledati stylish mnogo duže od jedne sezone.

1. Crvena + braon

Šta se dobije kad se sudare dva najveća trenda sezone? Obično modna katastrofa, ali postoji nešto toliko moćno u ovom klasičnom crveno-smeđem izgledu koji nam je Altuzarra predstavio za predstojeće proleće.

profimedia-0805831232.jpg
Rick Gold / Capital pictures / Profimedia Altuzarra

 2. Boja slonovače + neboplava

U redu, znamo da se gotovo svaka boja slaže s tonovima slonovače, ali nešto je posebno šik u ovoj kombinaciji. Svetloplava bila je najveći trend na modnim pistama za proleće, a jedan od najlakših načina da je uvrstite u svoj garderober jeste putem aksesoara ili jakne.

profimedia-0809971783.jpg
PIXELFORMULA / Sipa Press / Profimedia Carven

 3. Burgundi + boja breskve

Kada je Pantone proglasio Peach Fuzz bojom godine za 2024, bili smo skeptični. Ipak, modne piste su nam pružile toliko inspiracije na temu kako je kombinovati. Look koji se ističe? Ovaj Bottega Veneta. Bordo/burgundi još uvek je na vrhuncu popularnosti, ali uskoro bi moglo da dođe do zasićenja, zato ćete je osvežiti kontrastom breskvastih tonova.

profimedia-0808360963.jpg
Rick Gold / Capital pictures / Profimedia Bottega Veneta

 4. Čaj zelena + bakrena

Boje bakra nisu rezervisane samo za jesen - one deluju kao interesantan neutralni ton tokom cele godine, podižući sve, od plavog jeansa do pastelnozelenog blejzera poput ovog Calcaterra. Kombinacija narandžasto-smeđe i delikatne čajno-zelene je jedna od najlepših koje smo videli, i zaslužuje svoje mesto u ovoj ekskluzivnoj selekciji najpopularnijih kombinacija boja za proleće 2024.

profimedia-0815341399.jpg
FashionPPS / Zuma Press / Profimedia Calcaterra

 5. Žuta + sivo-braon

Bež, sivkasta ili taupe, kako god nazivali ovu delikatnu nijansu, idealno je platno za kombinovanje s gotovo bilo kojom drugom bojom. Pa zašto to ne bi bila recimo živopisna žuta? Ova kombinacija će zasigurno privući čak i najveće minimaliste, samo budite pažljivi u odabiru krojeva - neka budu klasični.

profimedia-0808384386.jpg
Rick Gold / Capital pictures / Profimedia Eudon Choi