Ranije ove jeseni internet je okupirala priča o Tinder Swiperu. Naime, priča mlade dizajnerke postala je viralna na TikToku nakon što je podelila pojedinosti o susretu s dečkom kojeg je upoznala preko Tindera, Joshom, koji je nakon kratkog susreta ukrao njen par Maison Margiela Tabi Mary Jane cipela. Par cipela otimač je na kraju vratio, ali je upravo ovaj događaj bio povod za uspeh koji je potom doživeo ovaj model obuće.

Ovih dana platforma The Lyst je objavila izveštaj koji osim najpopularnijih modnih brendova u poslednjem tromesečju ističe i najpopularnije komade za isto razdoblje, a na toj listi su upravo cipele Maison Margiela Tabi Mary Jane zauzele prvo mesto.
Prema globalnoj platformi za kupovinu, cipele s razdvojenim prstima trenutno su najpopularniji proizvod na svetu, a veliki razlog tome je pomenuti događaj s početka, a koji je izazvao porast pretraživanja ovog modela na Internetu za čak za 342 odsto.

Maison-Margiela-Tabi-Mary-Jane-cipele (3).jpeg
Maison Margiela 

Malo je modnih predmeta koji tako snažno izazivaju reakciju i kreiraju modno mišljenje kao linija cipela Margiela Tabi. Priča o cipelama razdvojenih prstiju traje već 35 godina, ali je zanimljivo je kako je ovaj model inspirisan cipelama iz Japana još iz 15. veka. Bila je to i ostala cipela koju nose brojni japanski radnici i poljoprivrednici, a upravo je putovanje u Japan nadahnulo Martina Margielu da stvori vlastitu verziju Tabi cipela, inspirisanu istorijskom cipelom izrađenom od tkanine.

S34WW0057_P3753_T1003_D.jpg
Maison Margiela 

Belgijski dizajner u kasnim osamdestim godinama prošlog veka je napustio mesto pomoćnika u Jean Paul Gaultieru, te osnovao vlastiti brend, Maison Martin Margiela, te odlučio da kreira radikalno drugačiju cipelu. Tu se rodila ideja o verziji Tabi cipele koje je bilo nemoguće ignorisati.

S39WL0131_P4347_T8013_D.jpg
Maison Margiela 

Danas imaju brojne obožavatelje, hashtag #margielatabi je prikupio milione pregleda na TikToku, što je i podstaklo strastvene kolekcionare generacije Z da poseduju što je moguće veći broj Tabi modela. Uz izvorni model gležnjača, Tabi je popularan u raznaolikim oblicima, kao baletanke, mokasine, čizme, štikle, čak i patike. Nedavnim The Lyst izveštajem model Margiela Tabi Mary Jane ponovno je stekao kultni status, te bez obzira sviđa li nam se ili ne, privukao pažnju te tako podsjetio i na brojne slavne osobe koje obožavaju Tabi cipele.

profimedia-0791069305.jpg
TOT / Goff Photos / Profimedia 

 Izvor: https://luxurysociety.hr/