Davide Renne je novi kreativni direktor brenda Moschino. Veoma cenjeni modni dizajner rođen u Toskani zvanično će započeti sa radom 1. novembra, potvrđeno je jutros u saopštenju matične grupacije Aeffe, koja je u vlasništvu brendova kao što su Alberta Ferretti, Philosophi di Lorenzo Serafini, Pollini i Moschino. Massimo Ferretti, izvršni predsednik Aeffe-a, rekao je o Davideu: „Uvereni smo da će on igrati ključnu ulogu u oblikovanju budućnosti Moschina, globalne modne kuće sa italijanskim srcem."

Već nekoliko nedelja govorilo se da će upravo Davide biti taj koji će naslediti Jeremy Scotta na ovoj poziciji, a čini se da su njegove profesionalne kvalifikacije više nego dovoljne. Naime, Renne je donedavno radio za brend Gucci, na poziciji dizajnera ženske garderobe. 

Duboko sam svestan časti koju mi je Massimo Ferretti, gotovo očinski pružio svojom sposobnošću da sluša i vodi dijalog tokom naših sastanaka, dozvolio da preuzmem kormilo Maison-a koji je osnovao jedan od velikih umova mode. Jedva čekam da počnemo - zabavićemo se. Zajedno“, rekao je Renne.

Sve nas je zapanjila Davideova izuzetno sofisticirana vizija, njegova svest o moći mode da stvori živ i poetski dijalog sa svetom oko nas, kao i njegovo duboko razumevanje Moschinovog nasleđa i našeg DNK. On je briljantan dizajner i sjajno ljudsko biće“, odgovorio je Ferretti.

Davide Renne predstaviće svoju debitantsku kolekciju jesen/zima 24/25 tokom Milanske nedelje mode u februaru 2024.