Francuska modna kuća Chloé jutros je objavila imenovanje nemačke dizajnerke Chemen Kamali za novu kreativnu direktorku. Ona će svoju prvu pred-kolekciju predstaviti u Parizu u januaru 2024, nakon odlaska Gabriele Hearst. Mesecima se šuškalo da će Kamali zauzeti ovu poziciju, pošto je karijeru započela u radeći u timu Phoebe Philo, a kasnije kao direktorka dizajna za Clare Weight Keller 2013. Nakon toga, od 2016. godine, Chemen je bila bila direktor dizajna za Anthony Vaccarello za Saint Laurent.

Kao što je Chemen napisala u izjavi koju je jutros izdao Richemont, "Moje srce je oduvek pripadalo kući Chloé. Bilo je to od kada sam zakoračila kroz njegova vrata pre više od 20 godina." Ona je dodala: „Povratak je prirodan i veoma lični. Izuzetna mi je čast da preuzmem ovu ulogu i da gradim viziju koju su Gabi Aghion i Karl Lagerfeld definisali na početku istorije Maison Chloé."

Predsednik i izvršni direktor kuće Riccardo Bellini ponovio je Kamalino mišljenje o povratku Chloé, objašnjavajući da će „Chemenina vizija, inspirisana njenom ljubavlju prema brendu, zaista će proslaviti jedinstveni Chloé DNK. Chemena je i kreativni direktor Chloé i otelotvorenje duha Chloé. Uzbuđen sam što vidim kako njena vizija oživljava."

Zaista, njeno imenovanje biće posebno propraćeno, posebno imajući u vidu da dolazi u vreme kada se dešava važna diskusija oko nedostatka žena na pozicijama moći u modnoj industriji (i kreativno i poslovno). Sa snažnom pozadinom i dubokom istorijom unutar Maison-a, biće uzbudljivo gledati kako Cheminina vizija oživljava u januaru.