Upoznajemo vas sa malim, a velikim tajnama koje kriju tašne iz najnovije kolekcije “The Secret Oddity” domaćeg brenda Rose de Mai i inspirativne priče njenog vizionarke Ane Sekulić koja nam objašava kako je danas pojam preduzetnice zaista multifukcionalna uloga u svakom smislu, pogotovo ukoliko ste i majka.

Nova kolekcija torbi se zove The Secret Oddity. Ispričajte nam priču iza modne mantre da tašne čuvaju sve ženske tajne?

Ova jesenja kampanja je inspirisana svim malim i velikim ekscentričnostima koje nas čine autentičnima. Čini mi se da nam je više nego ikad potreban dašak raznovrsnosti i da svi lako upadamo u zamke trendova i jednobraznih načina razmišljanja kada je moda i estetika u pitanju. Ova kampanja slavi celovitost, individualizam, odvažnost, različitost i sve ono što je ispod površine. Torba predstavlja “sidekick-a” svakoj ženi koji čuva njene tajne i na kojeg uvek može da se osloni. To je ugao koji mi je bio interesantan kada sam razmišljala o pravcu u kome želim da ide ova kampanja. Pored toga što nam je neosporno važan izgled torbe, vrlo je interesantna misao o tome šta je to što ona čuva i šta to znači za ženu koja je nosi.

2Z5A9979ob.JPEG
Ana Sekulić 

2Z5A0021ob.jpg
Ana Sekulić 

 Recite nam nešto više o novim modelima u kolekciji?

Nova dva modela koja smo uvrstili u ponudu su, moglo bi se reći, dijametralno različita po svojoj formi i silueti. Gioia puffer torba predstavlja savremeni komad, neformalnog dizajna. Izrađena je od jagnjeće kože i u sebi ima koflin koji je čini mekanom poput malog, slatkog jastučeta koje ne želite da ispustite iz ruku. Opium Clutch je suva vanvremenska elegancija i simbol prefinjene jednostavnosti. Ono što im je zajedničko je vrhunska ručna izrada i versatilnost kada je u pitanju uklapanje u odevne kombinacije. Slobodno se za obe može reći da su komadi koji se mogu nositi od jutra do večeri kroz sve sezone - i tako godinama.

 Interesantno je da ste multimedijalni fashion umetnik iza i ispred kamera, bavite se modelingom, fotografijom i dizajnirate tašne. Objasnite nam kako ova sinergija različitih uloga na modnom polju delovanja može biti prednost, a koje su njene mane iz vaše perspektive?

Čini mi se da kada je preduzetništvo u pitanju svaka od tih uloga može biti samo od koristi. To su uloge koje su komplementarne i mogu biti vrlo praktične. Živimo u prebrzo doba kada se moraju donositi odluke u trenu. Efikasnost je, pored kreativnosti, imperativ ukoliko želite da bilo šta iz misli prenesete u stvarnost. Decenijsko iskustvo koje mi je dao modeling i koje stičem kao dizajner i fotograf mi se čine vrlo vrednim, budući da će vam svaki preduzetnik reći da se oseća kao oktopod (naročito ako u tu jednačinu ubacite i decu).

2Z5A0119ob.JPEG
Ana Sekulić 

2Z5A9851ob.jpg
Ana Sekulić 

2Z5A0364ob (1).jpeg
Ana Sekulić 

 Credits:

Model: Gorjana Kulishevska - Gioia za J's Management
Photo: Ana Sekulić
Stilista: Ana Ostojić
Frizura: Vasilisa Maljm
Šminka: Aleksandra Gavrić
Lokacija: Studio Bgd