Objavom na Instagramu, samo dan nakon odlične revije održane u sklopu Nedelje mode u Londonu, irska dizajnerka Simone Rocha otkrila je sledeći profesionalni korak. Na fotografiji iz objave nalazi se romantični buket cveća i rukom pisana koju je potpisao Jean Paul Gaultier, a koja glasi: "Čestitamo na vašoj reviji! I vidimo se, na sledećoj … u PARIZU!!!"

Ujedno, to je i poruka kojom je veliki Jean Paul Gaultier javno potvrdio kako će upravo Simone Rocha biti sledeći gostujući dizajner Gaultier brenda na Nedelji visoke mode. Ovaj projekat, Jean Paul je pokrenuo nakon što je otišao u penziju u januaru 2020.,a njegovu impresivnu ostavštinu su nastavili da nadograđuju Sacaijev Chitose Abe, Balmainov Olivier Rousteing, Glenn Martens iz Diesela, Haider Ackermann i Julien Dossena iz Paca Rabannea.

profimedia-0806496243.jpg
CAMERA PRESS / Camerapress / Profimedia 

profimedia-0806495637.jpg
CAMERA PRESS / Camerapress / Profimedia 

Rocha će biti šesti gost couturier, onaj s velikim brojem online obožavalaca. Ukupno mišljenje društvenih mreža je da je ovo odlična saradnja, nešto što se snažno priželjkivalo. Revija Simone Rocha slediće nakon one dizajnera Dossene, a koja se oslanjala na Gaultierov dizajn iz 90-ih. Dossena je tu pokazao svoje umeće igre s metalom, čime je podsetio na njegov rad u Rabanneu, spojeno s poznatim motivima i tematikom Gaultiera iz devedesetih.

profimedia-0806496360.jpg
CAMERA PRESS / Camerapress / Profimedia 
profimedia-0806476267.jpg
CAMERA PRESS / Camerapress / Profimedia 
profimedia-0806495814.jpg
CAMERA PRESS / Camerapress / Profimedia 

Rocha stvara romantično luckastu modu, punu volumena, detalja mašni, cvjetnih motiva i perla, a od prve revije 2010. okuplja veliki broj obožavateljica, uglavnom onih koje su opsjednute njezinom bajkovitom ženstvenošću, stilom koji je na TikToku nazvan coquette-core. Za podsjetiti je da kada je objavljena suradnja s H&M-om 2021.godine, web stranica se srušila.

 Izvor: https://luxurysociety.hr/