Na Nedelji mode u Milanu 22. septembra dogodiće se velika modna premijera za proleće/leto 2024. godine kada će novi kreativni direktor modne kuće Gucci, Sabato de Sarno, otkriti svoju modnu viziju ovog luksuznog imena.

Nakon što je, sedam godina kasnije, tu poziciju napustio Alessandro Michele, pokrenula se lavina pitanja o tome kako će izgledati budućnost brenda. Sada smo dobili prvi uvid u ono što nas očekuje.

Naime, pre modne revije koju svi iščekuju, Gucci je izbacio prvu kampanju vođenu de Sarnom. Riječ je o kolekciji nakita predstavljenoj fotografijama kanadsko-ukrajinske manekenke Darije Werbory koja se iz modnog sveta povukla još 2016. godine.

DiaryArticleSingle_JWL-campaign-daria-sept2023-01_001_Default.jpg
Gucci 

 "Daria, počeli smo zajedno 2003. godine i evo tebe sa mnom na početku ove nove avanture", napisao je Sabato na Instagramu još početkom avgusta kada je otkrio neke od detalja nove kolekcije.

undefined
Gucci 

Inače, lokacija snimanja kampanje bila je Chateau Marmont, slavni hotel koji se nalazi na Sunset Boulevardu u Los Angelesu. Hotel su dizajnirali arhitekti Arnold A. Weitzman i William Douglas Lee po uzoru na Château d'Amboise, kraljevsko utočište u francuskoj dolini Loire, a završen je 1929. godine. Hotel je poznat i kao rezidencija slavnih osoba.

 Divna 39-godišnja Daria, inače i poznata kao muza i dvojnica Phoebe Philo, nosila je crni Gucci bikini, a pozirala u toplesu. Gledajući nove jednostavne, luksuzne i prirodne fotografije 'novog Guccija', čiji je autor David Sims, još jednom se možemo uveriti u rastući trend 'glomaznog' nakita. Široke metalne narukvice, velike naušnice i prstenje pa i njihova kombinacija. Sve ono što biste inače smatrali preteranim, sada postaje hit i poželjno.

Izvor: https://luxurysociety.hr/