Luksuzna kuća Saint Laurent predstavila je svoju kampanju za jesen 2023. koja crno-belim fotografijama pleni pažnju modom i fotografskom umetnošću. Za taj doživljaj zaslužna je fotografkinja Gray Sorrenti, ćerka poznatog fotografa Marija Sorrentija koji je bio u dugogodišnjoj vezi s Kate Moss, a koja je ispred objektiva okupila Kate Moss (koja je u komapanja za ovaj brend već godinama), Hailey Bieber, Zoe Kravitz i Shalom Harlow (Hailey Bieber i Zoe Kravitz nosile su Saint Laurent kampanju i za jesen 2022.).

SAINT_LAURENT_FALL23_11.jpg
Saint Laurent 

Kreativni direktor Anthony Vaccarello prožeo je kolekciju za jesen 2023. modernim senzibilitetom, poštujući ikonsku estetiku brenda. Crpeći inspiraciju iz ere moćnog odevanja kasnih 70-ih i ranih 90-ih, kolekcijom dominiraju odvažna, predimenzionirana ramena, Vaccarellov besprekoran kroj i vrhunska izrada. 

SAINT_LAURENT_FALL23_02.jpg
Saint Laurent 

SAINT_LAURENT_FALL23_15.jpg
Saint Laurent 

Ključni elementi su kožni komadi, zlatne manžete i široki kaputi – sve u ravnoteži s trendi pencil suknjama i opuštenom estetikom kose.

 Za Saint Laurent jesen zimau 2022/2023, Anthony se oslonio na kontrastne aspekte savremene ženstvenosti, njenu odvažnost i stalno promenjivu lepotu kako bi publiku uronio u nešto što se činilo kao slavlje ženstvenosti. Prolećna revija za jesenju kolekciju mogla se opisati jednim pojmom - elegancija, a sam dizajner tom prilikom je istakao: “Možda je elegancija nešto za šta danas nemamo smisla. Možda nas nije briga za to. Možda ima neko drugo značenje, a možda i nema nikakvo značenje. Ali stvarno sam želio da donesem tu ideju."

SAINT_LAURENT_FALL23_32.jpg
Saint Laurent 

Svako od zaštitnih lica kampanje ima svoju ulogu – Hailey Bieber s odličnim iskustvom saradnje s ovim brendom savršeno spaja elemente brenda i tržište koje ju obožava, ovde privlači elegancijom, elementima koje možemo da prepoznamo i kod slavne Kate Moss. Zoe Krawitz zna kako se nose SL kampanje u kojima je osobnost najbolji začin, dok Shalom Harlow, slavni model iz ere devedesetih zna kako se nosi svaki stil, od grungea do glama.

U fokusu brenda je i linija nakita, zato obratite pažnju i na minđuše koje nose Hailey i Kate, te na modele narukvica koje s ponosom ističu lica kampanje.

SAINT_LAURENT_FALL23_24.jpg
Saint Laurent 

SAINT_LAURENT_FALL23_29.jpg
Saint Laurent