Mnogo je toga što Francuzi rade izuzetno dobro, a jedna od stvari su i definitivno parfemi. Francuske kuće mirisa se smatraju nekim od najboljih na svetu, a Grasse, u južnom delu zemlje, smatra se svetskom prestonicom parfema. Međutim, iako bi vam na pomen tipično fracuskog parfema na pamet pali Chanel i Dior, postoji jedan brend koji je potpuno oduševio slavne ličnosti, modne urednike i beauty ljubitelje - Diptyque.

Diptyque je jedan od onih brendova zbog kojih će beauty znalci oduševljeno raširiti oči na sam pomen, a to nije tek tako. Oni su dobili status ikone najpre zbog njihovih prelepih mirisnih sveća (Baies je jedna od najpopularnijih), ali se slobodno može reći da su upravo parfemi "skriveni dragulji".

Oni koji su ih isprobali saglasni su da je reč o veoma sofisticiranim mirisima, te ih mnogi biraju za prepoznatljivi pečat ili za venčanja i bitne dane. A među Diptyque najtraženijim i najprodavanijim parfemima definitivno se ističe Philoskyos koji je jedan od najpopularnijih izbora slavnih dama. 

Na bazismokve je, ali nije previše sladak jer je korišćena kora ploda, zbog čega ostavlja na koži svež, gotovo zemljani trag.  

Philoskyos je omiljeni parfem Kate Moss i drugih slavnih dama.
metropoliten.rs 

Ovaj parfem lansiran je 1996. godine, i veoma brzo je doživeo ogromnu popularnost, a danas je zaštitni znak ne samo Kate Moss, već i Victoriji Beckham, Rosie Huntington-Whiteley i mnogim drugim slavnim damama.

Victoria Beckham obožava sveže Diptique parfeme.
Profimedia 

Gornje note su list smokve i plod; srednje su zelenije sa dodatkom kokosa; a baza kora smokve i drveta i kedrovina, te ne čudi zašto je ovaj miris, inače univerzalan, jedan od onih koji bez problema možete nositi tokom čitave godine.

Uostalom, ukoliko tražite nešto što će postati vaš zaštitni znak, Diptyque Philoskyos je definitivno pravi izbor.