Ima nečega u tome kada se vratite kući nakon napornog dana, skuvate kafu, čaj... ušuškate se pod ćebetom, pustite omiljeni film ili seriju i na kraju zapalite mirisnu sveću. Meki miris koji ispunjava prostor instant smiruje i daje "toplu" atmosferu, gotovo kao da briše sav stres i ostavlja samo dobro raspoloženje. 

Pa kada je već tako, zašto ove jeseni ne izaberete neke od luksuznih sveća koje je većina izglasala kao one sa najlepšim mirisom, nevezano da li ste odlučili da dekorišete dom, ili kao poklon dragom prijatelju?

Na listi se nalaze kako sezonski, tako i vanvremenski mirisi, idealni za svaku godišnje doba ili priliku, a samo je na vama da odaberete onu čiji miris najviše odgovara vašem senzibilitetu. 

1. Zara Home, GINGERBREAD

Zara home gingerbread ima prepoznatljiv miris kolača.
zara home 

Za one koji vole tople, meke arome, Gingerbread je idealna sveća zbog dodira sveže ispečenih medenjaka sa nežnim notama cimeta i začina.

2. Zara Home, SALTED CARAMEL

Zara Home, SALTED CARAMEL daje savršen miris slane karamele.
zara home 

Karamela je jedan od standardnih mirisa za ovo doba godine, ali njena slana varijanta zadovoljiće i naizbirljivije. Salted Caramel je okupana notama vanile i putera od orašastih plodova u neočekivanom kontrastu sa slanim notama. Ovaj nežni miris, naglašen notama pralina, podseća na aromu raskošnih pariskih poslastičarnica na snežnoj ulici za Božić, na one dane kad je slana karamela savršen sastojak koji vas čeka po povratku u toplinu vašeg doma nakon hladnog zimskog dana.

3. Zara Home, CHIMNEY

Zara Home, CHIMNEY sveća daje pravu jesenju atmosferu.
zara home 

Chimney je savršeni prikaz porodice okupljene oko topline kamina. Mešavina kore drveta, kože, breze i kedrovine, sa blagim dodirom mošusa preplaviće vaš dom nezaboravnim mirisom.

4. Tom Ford Fabulous Candle

tom ford sveća daje svakom prostoru posebnu notu
metropoliten.rs 

Sa ovom svećom nikada ne možete pogrešiti. Božanstvena igra žalfije i lavande će vas opustiti onako kako samo to Tom Ford može da uradi. Gorki badem u kombinaciji sa bogatim notama kože daju mirisu uzvišenu notu. 

5. Jo Malone London English Pear & Freesia Candle

jo malone sveća daje zavoljivu notu frezije.
Sephora 

Jedan je od basic sezonskih favorita - posebno zbog prefinjene i prepoznatljive kombinacije nota. Mirisi Jo Malone su uvek jedinstveni, ali ovaj - sa zrelom kruškom okruženom belom frezijom - u trenutku će popraviti raspoloženje u svakoj prostoriji. Ultrafine krajnje note ćilibara, pačulija i drveta daju dubinu i suptilnost.

6. Diptyque 34 Boulevard Saint Germaine Candle

saint german sveća ima mek miris
metropoliten.rs 

Diptyque 34 Boulevard Saint Germaine je njihov daleko najsofisticiraniji jesenji miris do sada. Inspirisani njihovim vodećim butikom u Parizu, koji je otvoren 1961. godine, oni su u jednoj sveći uspeli da spoje pariške dodire zelenog akorda, mahovine, listova crne ribizle i slanih listova smokve, za jedan od najsofisticiranijih mirisa sveća ovog brenda.

7. Frédéric Malle Bois de Santal

french lover sveća je idealna za muškarce.
metropoliten.rs 

Ova sveća jedna je od omiljenih "jačem" polu, te je idealna i kao poklon za dečka, muža, prijatelja... Frédéric Malle inspirisan uspomenom iz detinjstva kada je stajao ispred velike statue Buddhe od sandalovine u svom pariškom stanu kreirao je sveću koja će imati u sebi duboke, gotovo memljive note, uključujući sandalovinu kao vodeću.

8. Maison Francis Kurkdjian View of the Park Scented Candle

Maison Francis Kurkdjian View of the Park Scented Candle je miris koji deluje skupo.
metropoliten.rs 

Ukoliok vam zanima kako izgleda jesen u Njujorku, dovoljno je da pomirišete jedinstvenu Maison Francis Kurkdjian View of the Park sveću koja je inspirisana raspoloženjem koje parfimer Francis Kurkdjian oseća kada sa svog balkona gleda na Central Park. Mešavina konjaka, virdžinijskog kedra i cimeta daje svakom prostoru dubinu i udobnost, i budi sva čula.