Svi putevi vode u Pariz, a sva pažnja sutra će biti na otvaranju Olimpijskih igara 2024. Očekuje se spektakl u gradu ljubavi, a prvi put u istoriji Letnjih olimpijskih igara, otvaranje neće biti održano na stadionu, već duž reke Sene, na kojoj će sportisti brodovima ploviti do Ajfelovog tornja.

Osim sporta, trenutno je velika usmerenost na sutrašnji program, ko će učestvovati u ceremoniji, ko će nastupati, koje ćemo zvezde videti, ko će imati koju ulogu.

Proteklih nekoliko dana mogli smo videti slavna lica koja uživaju u glavnom gradu Francuske, a naveliko se nagađa ko bi mogao preuzeti mikrofon. Kako strani mediji trenutno pišu, to bi mogle biti Lady Gaga i Celine Dion, što bi bio apsolutni spektakl, posebno zato što bi onda otvaranje ovogodišnje Olimpijade označilo i Celinin prvi nastup otkako je prekinula svetsku turneju i povukla se iz javnosti nakon što joj je dijagnostifikovan Sindrom ukočene osobe. Lady Gaga je još pre par dana stigla u Pariz.

profimedia-0891505396.jpg
CYRIL PECQUENARD / Sipa Press / Profimedia 

profimedia-0892286991.jpg
Josh Osuna / SplashNews.com / Splash / Profimedia 

S druge strane, ono što je zvanično potvrđeno je da će američki reper Snoop Dogg takođe postati deo ceremonije, a dobio je posebnu čast nositi baklju ulicama Saint-Denisa na severu Pariza gde se nalazi i Stade de France Olympic Stadium. Inače, deonica Saint-Denis pretposlednja je etapa putovanja olimpijskog plamena pre nego što dođe do svog kraja kod Ajfelovog tornja.

Olimpijska baklja prešla je Francusku od početka svog putovanja u maju, a nosilo ju je mnoštvo različitih ličnosti, uključujući bivšeg menadžera Arsenala Arsenea Wengera, vozača Formule 1 Charlesa Leclerca i glumicu Halle Berry. Snoop Dogg, čije je puno ime Calvin Cordozar Broadus Jr, rođen je u Los Anđelesu - gradu domaćinu Igara 2028. godine.

Američkom umetniku pridružiće se kolege bakljonoše u Saint-Denisu, uključujući francusku glumicu Laetitiu Castu, francuskog repera MC Solaara i penzionisanog ukrajinskog skakača s motkom Sergeya Bubkea.

Nakon što mu je data velika čast, Snoop se prisetio legendarnog trenutka iz 1996. kada je na tadašnjim Igrama baklju nosio bokser Muhammad Ali u Atlanti. "Bilo je veoma emotivno za sve nas videti da šampion drži baklju i hoda prema njenom postolju". Podsećamo, tada je Ali bolovao od Parkinsonove bolesti.

Zajedno sa svojim dužnostima nošenja baklje, reper će služiti i ulogu dopisnika NBC-a u udarnom terminu tokom Igara. Takođe, biće u gradu da istražuje njegove znamenitosti dok posećuje takmičenja i događanja.

Snoop Dogg već desetak dana boravi u Parizu gde se upoznaje sa sportistima kao i njihovim porodicama, te sluša i uči njihove priče. Posetio je i prostorije za vežbanje kako bi gledao treninge džudoa, dizanja tegova, košarke 3x3 i mačevanja.

"Pokazaću vam zašto su me izabrali za ovu ulogu. Uložiću sve svoje resurse i energiju u to sa mirom, ljubavlju i harmonijom. To je ono što Olimpijske igre predstavljaju. Osećam da su me zato izabrali. To je ono što ja predstavljam", zaključio je reper.

 Izvor: Storybook.hr / ELLE / Tara Đukić