Modni svet nikada ne spava. Oh, kako je ovo tačno. Naime, prema pisanju WWD-a, inovativni brend Coperni odnosno njegovi osnivači Sébastien Meyer i Arnaud Vaillant planiraju da održe svoju reviju 1. oktobra u pariskom Diznilendu.

Poznati po svojoj ljubavi prema tehnologiji i eksperimentalnom pristupu formatima revija, ovaj dizajnerski par prigrlio je priliku za stvaranje modnog događaja na ovoj lokaciji, kakav nikada ranije nije održan. "To je ostvarenje dečijeg sna," rekao je Vaillant. "Odrasli smo na jugu Francuske i kada si mali, tvoja prva poseta Parizu nije da vidiš Ajfelov toranj, već da odeš u Diznilend."

"Biće to jedinstveno iskustvo. Nikada to nisu radili ranije, tako da je ovo prilično rizično za njih", dodao je Vaillant o događaju, koji će prvi put biti održan u Diznilendu tokom Nedelje mode u Parizu.

profimedia-0147616142.jpg
David Brabiner / Alamy / Alamy / Profimedia 

"Diznilend Pariz" je najposećeniji tematski park u Evropi sa rekordnih 9,93 miliona posetilaca u 2022. godini, prema najnovijem godišnjem izveštaju Udruženja za tematsku zabavu i konsultantske firme za infrastrukturu AECOM. Od otvaranja 1992. godine, park je ugostio 375 miliona posetilaca.

Disney je sarađivao na linijama odeće sa brendovima poput Balmaina i Givenchya, a predstojeća revija Copernija biće inspirisana Diznijevim likovima princeza. "Naravno, daćemo joj Coperni dodir, tako da ćemo joj pristupiti na kul, savremeni, inovativan i tehnološki način - uvek volimo da evoluiramo stil Coperni žene," rekao je Vaillant.

profimedia-0727120840.jpg
JULIEN DE ROSA / AFP / Profimedia 

Iako se detalji revije drže u tajnosti, dvojac planira da organizuje koktel u Diznilend hotelu sa temom kraljevske porodice, koji je ponovo otvoren u januaru nakon dvogodišnje renovacije. "Backstage će biti u Pepeljuginom pansionu – to je tako smešno," zaključio je Vaillant.

Meyer je inače fasciniran osnivačem Waltom Disneyjem, koji je preminuo 1966. godine, napomenuvši da je članove svog istraživačkog i razvojnog tima nazivao Imagineers, jer su njihovi poslovi uključivali maštovitu primenu inženjeringa.

Ostaje nam da sačekamo jesen i pogledamo sve što nam je ovaj maštoviti dvojac pripremio!