Modni svet s nestrpljenjem očekuje jesen, preciznije 22. septembar kada će se u Milanu dogoditi velika modna premijera za proleće/leto 2024, i to ona Sabata de Sarna za Gucci.

I dok sve vezano uz kolekciju, te buduću modnu viziju luksuzne modne kuće za sada ostaje nepoznato, sam kreativni direktor iznenadio je objavom na ličnom profilu na Instagramu koju je započeo rečima: "Daria, počeli smo zajedno 2003. godine i evo tebe sa mnom na početku ove nove avanture"uz fotografiju voljene manekenke Darije Werbowy koja godinama nije aktivna na modnoj sceni.

Iz objave je jasno kako je Daria zaštitno lice njegove prve kampanje otkako je na mestu kreativnog direktora za Gucci, a fotografijom koju je u Los Angelesu fotografisao David Sims, a stilizovao Alastair McKimm, označen je njen povratak modelingu nakon sedam godina odsustva.

Lokacija snimanja kampanje je bila Chateau Marmont, slavni hotel koji se nalazi na Sunset Boulevardu u Los Angelesu. Hotel su dizajnirali arhitekti Arnold A. Weitzman i William Douglas Lee po uzoru na Château d'Amboise, kraljevsko utočište u francuskoj dolini Loire, a dovršen je 1929. godine. Hotel je poznat i kao rezidencija slavnih osoba.

Ko je Daria Werbowy?

Poznata kao muza i dvojnica Phoebe Philo, koja se ove jeseni također vraća na modnu scenu, dominirala je modnim pistama, nosila nekoliko kampanja, te obeležila naslovnice modnih časopisa. Karijeru je započela 2003. iste godine kada je De Sarno započeo karijeru u Pradi. Manekenka je prvu veliku kampanju odradila upravo za Pradu za sezonu jesen/zima 2003. i očigledno je da je naklonost kreativnog direktora prema ovoj manekenki iskrena i nakon dve decenije.