Modna kuća CHANEL sarađivala je na jednom od najiščekivanijih filmova ovog leta, Barbie, sa svojom ambasadorkom Margot Robbie koja u filmu igra glavnu ulogu, ali ga istovremeno i producira. Režiju potpisuje čuvena Greta Gerwig, a film otkriva da živeti u Barbie zemlji znači biti savršeno biće na savršenom mestu... osim ako nemate egzistencilnu krizu... ili ste Ken.

''Primetićete mnogo CHANEL-a, kao da su to CHANEL barbike! Nosim neke njihove sjajne haljine. Takođe, uobičajeno je da Barbie ima dodatnu opremu - šešir ili mašne, minđuše, nakit. Nakit je značajan - naročito velike ogrlice i minđuše, a šešir nikad nije samo zaštita od sunca, već aksesoar uz torbe i cipele. Bilo je vrlo zabavno!" rekla je Margot u intervjuu u junu 2023.

U istorije kinematografije, CHANEL je bio verni saveznik blokbasterima s fashion odrednicom, a u najnovijem, dizajnirao je nekoliko kostima za Margot, kao i skijaško odelo za Ryana Goslinga.

Kreativna direktorka brenda Virginie Viard pripremila je 5 jedinstvenih look-ova, kao i prepoznatljive prošivene torbe (uključujući onu u obliku srca), te ustupila različite dodatke za potrebe snimanja ovog filma (naočare iz kolekcije COCO NEIGE, holografske manžetne, bižuteriju, kape iz Maison Michel). Kostimografkinja nagrađena Oskarom, Jacqueline Durran, dobila je i izbor modnih komada u različitim nijansama ružičaste boje iz kolekcija Ready-to-Wear, COCO BEACH i COCO NEIGE, a finalni izbor pao je na tri kompleta, skijaško odelo i haljinu za ovo Barbie filmsko ostvarenje.

Ekskluzivno smo saznali i da je jedan od odabranih outfita nosila Claudia Schiffer na pisti još 90-ih godina, a više otkrijte u razgovoru sa Margot Robbie na linku ispod.