Kada biste sproveli anketu među urednicima u modnoj industriji o njihovim najpoželjnijim luksuznim komadima, verovatno biste dobili prilično raznolike odgovore. Dok neki čeznu za Margaux torbom brenda The Row, drugi su posvećeni samo Birkin modelima, a iako su neki zaljubljeni u dizajnere u usponu, drugi ostaju verni brendovima koji su davno izgradili svoj put.

Međutim, postoji jedan komad obuće oko kojeg su svi saglasni - u pitanju su baletanke francuskog modnog brenda Alaïa.

Alaïa je modni favorit od svog osnivanja 1964. godine, ali se čini da se sada približava vrhuncu popularnosti. Prepoznatljiv model baletanki, Alaïa je prošle godine podigao na viši nivo dodajući mu kristale i mrežu, da bi ubrzo postale najtraženiji par ravnih cipela.

Od Dakote Johnson, Dua Lipe i Jennifer Lawrence do fashion influenserki, nose ih sva poznata lica, što im samo utvrđuje poziciju must-have komada za super-stilizovane outfite.

 Kako se približavamo proleću, tako pažnju okrećemo laganijim komadima, a iz dana u dan ovaj brend izbacuje nove varijacije na temu baletanki. Istražite Alaïa, te ponudu brendova Loewe i Dear Frances koji u svojoj ponudi imaju slične modele ravnih cipela s kristalima i mrežicom, a tu su i high-street kuće poput Zare i Manga se vrlo sličnim iteracijama, a po znatno povoljnijim cenama.

 Izvor: ELLE/T.Đ.