Na pragu nove sezone, bili smo nestrpljivi da saznamo koje boje će dominirati modnim svetom, te smo se za savet obratile omiljenim nam Francuskinjama. Posmatrajući njihove najnovije odevne kombinacije, shvatili smo da će i one napraviti mali iskorak kada je reč o bojama, uvođenjem određenih, živahnijih nijansi koje i dalje izgledaju vrlo elegantno. Zanemarujući antitrend boje poput crne, bele i teget, u nastavku teksta izdvojili smo 5 aktuelnih boja koje Francuskinje favorizuju za 2024.

Krenimo redom!

Maslinasto zelena

Maslinasta boja doživeće veliki comeback u 2024. godini. Savršeni kontrast čini sa još jednom aktuelnom bojom - crvenom, ali fashion spoj dobija se i uklapanjem sa nude zagastim i osnovnim tonovima poput bele i crne.

Crvena

Ne treba posebno naglašavati kolika je bila popularnost crvenih i bordo nijansi u 2023. godini. To će se nastaviti i u ovoj godini, s tim da Francuskinjama nije bio potreban ovaj update - one su, zapravo, oduvek nosile ovu svetliju crvenu nijansu koja nikada ne izlazi iz mode.

Hladno siva

Siva je trenutno jedna od najpopularnijih boja, posebno zbog TikTok trendova kao što su office siren i corpcore koji podstiču poslovno odevanje, ali na malo ležerniji način. Nama je omiljen monohromatski look, gde kombinujemo više nijansi sive, uz različite teksture komada, istučući na taj način svaki od njih. 

Braon

Smeđa je bila jedna od najtrendi boja prošle godine, ali njena relevantnost se nastavlja i u 2024. Od dvodelnih odela do jednostavnih haljina smeđe boje, Francuskinje koriste ovu nijansu kao nežnu zamjenu za crnu i teget.

Nežno žuta

Čak i kada Francuskinje nose "boje", to je sa merom, a ova bledožuta nijansa savršen je primer tog koncepta. Vodite se sličnim receptom: jarke nijanse zamenite nežnijim koje daju pastelnu boju, posebno u hladnijim mesecima.

 Izvor: Elle/ N.K.