Bližimo se kraju prvog meseca u godini, a jedna od modnih rezolucija za 2024. godinu jeste ta da umesto kupovine velikih količina novih odevnih komada koji će činiti našu bazu za naredni period, radije prigrlimo mikro trendove sa kojima ćemo jednostavnije (i povoljnije) osvežiti garderober.

Inspiraciju pronalazimo direktno sa evropskih ulica, gde stilizovane devojke donose najnovije tendencije sa modnih pista u svakodnevne outfite. Da li vas zanima kako Francuskinje čine da farmerke izgledaju tako ležerno cool? Pitate se kako Skandinavke dodaju aksesoare svojim minimalističkim izgledima? Tražite zimski kaput sa dozom italijanskog šarma?

Ukoliko je odgovor potvrdan, u nastavku otkrivamo 5 aktuelnih modnih komada koje vredi dodati u svoju kolekciju za 2024. godinu.

Francuskinje: Farmerke sa podvrnutim rubom

Francuskinje imaju reputaciju dama koje postavljaju modnu agendu, pa su tako među prvima shvatile važnost dobrog para farmerki. Ove sezone, Parižanke biraju ležerne modele sa podvrnutim nogavicama.

Dankinje: Crvene čarape

Iako su crvene čarape sveprisutne na Instagramu, ako se vratite unazad, prve koje su usvojile ovaj mikrotrend bile su Dankinje. Devojke u Kopenhagenu svoje crne i sive kombinacije osvežavaju upravo crvenim čarapama.

Nemice: Kitten štikla

Bilo da ih kombinujete sa upečatljivim hulakopkama, kontrastnim bojama ili udobnim čarapama, cipele sa kitten štiklom biće čest izbor trendseterki u Nemačkoj.

Italijanke: Veštačko krzno

U zimskom periodu, prirodno smo se usmerili ka toplim i raskošnim materijalima poput vune i kasmira, bez kojih više ne možemo da zamislimo nijedan džemper i kaput. Za to vreme, Italijanke su investirale u kaput od veštačkog krzna koji nose već generacijama. 

Portugalke: Krute torbe sa ručkom

Ukoliko pogledate koje su to najtraženije dizajnerske torbe od početka 2024, primetićete da je reč o čvrstim modelima sa kratkom ručkom. Bez suvišnih dodataka i logoa, Portugalke su naučile lekciju o trajanju i vrednosti kvalitetne klasične torbe. Očekujte da ćete u narednim mesecima najčešće viđati minimalističke torbe sa potpisom brendova poput The Row, Little Lifner, Neous i Saint Laurent.

 Izvor: Elle / N.K.