Modna kuća Louis Vuitton zvanično je predstavila novu Core Values kampanju u kojoj glavne uloge imaju teniske ikone Roger Federer i Rafael Nadal, a koju je snimila legendarna fotografkinja Annie Leibovitz.

Kapitalizirajući legendarne karijere oba igrača, inspirativna kampanja prikazuje sportiste na putu ambicije, odlučnosti i samootkrivanja. U skladu sa sloganom 'Postoje putovanja koja se pretvaraju u legende', dvojac se penje na vrh italijanskog planinskog lanca Dolomita, na 3 hiljade metara visine.

Federer nosi klasični Monogram Christopher ruksak, simbol Louis Vuittonovog bezvremenskog stila. S druge strane, Nadal drži verziju Monogram Eclipse, što je znak njegove dinamične snage i upornosti.

Iako se obojica često doživljavaju kao rivali, oni dele sličan uspon kao saputnici u profesionalnom teniskom svetu. Obojica iza sebe imaju zavidne karijere - Federerom s 20 Grand Slam naslova i Nadal s 22 Grand Slam turnira i 14 pobeda na French Openu.

Ovo nije prvi put da je Louis Vuitton uključio sportiste u svoje kampanje. Cristiano Ronaldo i Lionel Messi također su bili u kampanji Annie Leibovitz 2022. koja je slomila internet. Najnovija kampanja deli sličnu temu prikazivanja velikih sportskih suparnika i njihovog sportskog ponašanja izvan terena.

 A saradnja koju zapravo priželjkujemo? Najbolji od najboljih - Novak Đoković za neki od luksuznih svetskih brendova.

 Izvor: https://storybook.hr/