Svi mi volimo farmerke, ali od kada su temperature prešle 25° stepeni, teško nam je da pri jutarnjem osmišljavanju outfita odaberemo baš par istih. Sa druge strane, pantalone su kao basic komad esencija našeg kapsularnog gardeobera, te je samo neophodno odabrati model prigodan vremenskom periodu. Lično, pantalone su taj jedan predmet uz koji se osećamo najsamopouzdanije. I izgleda nam da nismo sami. Fashion ljudi  – od urednica do influenserki te drugih najbolje obučenih poznatih ličnosti – ovog leta biraju upravo chic pantalone, i nema ni traga farmerkama.

Dakle, odakle početi? Očigledno je da se široki modeli najbolje uklapaju za toplije dane. Dok su zimi široke pantalone kreirane pretežno od težih materijala poput vune, leti imate mnogo više prostora za igru. Mislite na lanene pantalone, opuštenu svilu i voluminozne siluete. Naravno, tu su i klasične pruge, koje čine da svaka kombinacija izgleda prikladno za leto.

Nastavite da čitate kako biste videli sedam ključnih trendova pantalona koje planiramo da nosimo za leto 2024!

Lanene pantalone

Kakvo bi to leto bilo bez lanenih pantalona? Bilo da birate bele ili crne, široke ili cargo, otvoreno tkanje će vam pomoći i u rashlađivanju, čak i u najtoplijim klimatskim uslovima.

Pyjama look-a-like

Slične po silueti klasičnih lanenih modela pomenutih gore, još jedan lagani letnji trend pantalona koji često viđam ove sezone su pamučne verzije u stilu pidžame. Potražite pastelne boje kako biste zaista uhvatili atmosferu viđenu na društvenim mrežama.

Svila

Leto je savršena prilika za eksperimentisanje sa materijalima: mnogo influenserki već integriše saten i svilu u svoje izglede, ne kroz haljine, već kroz pantalone. Kombinujte ih sa sandalama na štiklu za elegantan izgled, ili zadržite ležernost sa papučama te baletankama.

Screenshot 2024-05-20 141427.jpg
instagram / @marina_torres 

Capri

Kapri pantalone se pojavljuju kao jedan od najvećih i najneočekivanijih trendova pantalona ove sezone. Kako ih nositi u 2024. godini? Uz jednostavne gornje delove i, prigodno, cipele inspirisane devedesetim.

Ultra široke nogavice

Ako kapri pantalone nisu za vas, ovaj trend pantalona je prava suprotnost. Viđamo sve više i više pantalona sa naglašeno širokim nogavicama na tržištu, dok su monohromatske kombinacije sa takvim krojevima oličenje čistog glamura.

Screenshot 2024-05-20 145647.jpg
(Image credit: @michellelin.lin) 

Crochet

Heklane tkanine uvek se vraćaju tokom letnjih meseci, ali nikada ranije nismo videli toliko modela heklanih pantalona u prodavnicama. Ako postoji odgovarajući gornji deo, to je jednostavna opcija za stilizovanje. U suprotnom, odlično će se uklopiti uz ležerne lanene košulje, majice i bandeau topove. 

Padobran pantalone

Idealna alternativa sada već trajnom trendu cargo pantalona, ​​padobranske pantalone su obično napravljene od lakših materijala, što ih čini savršenim za tople letnje mesece. Nosite ih sa japankama za savršenu retro kombinaciju.

Screenshot 2024-05-20 152020.jpg
(Image credit: @lucywilliams02) 

Izvor: ELLE/N.K.