Da li ste već izvadili sve one lanene i prozračne pamučne komade koje ste odložili još prošlog septembra? Mi jesmo i dok smo radili veliki spring cleaning garderobera (priznajemo, dosta nevoljno) primetili smo u kojoj meri ovakvi komadi odudaraju od naših go-to kožnih torbi koje mesecima nosimo. Naime, tamniji, čvršći modeli mogu na neki način kontrirati laganim prolećno/letnjim kombinacijama, te nas je ovo zapažanje navelo da razmišljamo o novim komadima za leto 2024.

Naravno, letnje torbe mogu izgledati vrlo trendi ukoliko to želite, ali postoje određeni stilovi koji ostaju jednako relevantni i ove godine kao i pre jedne decenije. Izdvojili smo ih u nastavku!

Kožne à la Bottega Veneta

Kada nam klasične čvrste kožne torbe postanu suviše oštre u kombinaciji sa odećom za toplije vreme, brendovi pronalaze inovativne načine da ih naprave mekšim i prilagođenijim. Pletena koža oponaša izgled torbe od slame (više o tome kasnije), čime koža kao materijal za izradu torbe postaje prikladnija za leto.

Strukturirana rafija

Kada se govori o letnjoj modi, torbe od pruća uvek će biti pomenute u razgovoru. Toliko da su se čak dva modela torbi od rafije, slame i sl. našle u našem izboru. Prvi? Male torbe od rafije u strukturiranim pravilnim oblicima postaju slatko rešenje za večernju torbu; sofisticiranije su od standardne verzije od pruća, ali ipak zadržavaju isti šarm.

Bela torba

Kada je u pitanju univerzalnost, teško je nadmašiti belu torbu. Dobro funkcionišu sa istim komadima koje biste uparili sa vašom omiljenom crnom torbom, ali takođe lepo dopunjavaju svetlije/pastelne nijanse. Mi smo već u potrazi za jednim ovakvim modelom koji će nam doneti duh francuske rivijere.

Torbe za shopping

Ove čvrste torbe možda su napravljene sa misijom odlaska u nabavku, ali modni ljudi su ih prihvatili za svaki dan i svaku casual priliku. Prostrane su, moderne i nadasve komforne.

Screenshot 2024-05-16 123050.jpg
(Image credit: @_livmadeline) 

Torbe od antilopa

Ističemo još jednom - tamo gde koža može delovati suviše teško za leto, tendencije stila se često sele ka modelima od prevrnute kože. Ako volite jarke boje i dalje možete da se oslonite na torbe od antilopa, jer prema našem mišljenju, mekana koža ima tendenciju da malo razblaži hrabrije tonove, čineći ih luksuznijim.

Screenshot 2024-05-16 123354.jpg
(Image credit: @smythsisters) 

Metalni finiš

Ko je rekao party? Svakog leta, naš disco instikt se ponovo budi, a pozivnica za matinée i novootvorene barove je onoliko. Bilo da ih nosite na odmoru uz široke lanene pantalone i jednostavan top na bretele ili uparene sa blistavom haljinom, metalna torba će učiniti da svaka kombinacija postane zapažena.

Heklane torbe

High street brendovi predstavili su prolećne kolekcije prepune crochet modela torbi, a nama nikada nije bilo teže da im odolimo. U jarkim bojama i različitim siluetama, lako je videti zašto ih zaljubljenici u modu smatraju tako privlačnim.

 Izvor: ELLE/N.K