Iako je tek maj, naše omiljene sandale već uveliko čekaju na pragu. Leto možda nije "zvanično" nije počelo, ali naše stanje uma već je spremno za sve avanture. Ovog puta ne osvrćemo se na glavne (a prolazne) trendove sezone, već vadimo iz arhive modne klasike koji su bili, jesu, i biće aktuelni. Pored estetike, negujemo i sustainable momenat, prkoseći pravilime brze mode.

Od sandala do baletanki i espadrila, u nastavku otkrijte u kojih 5 modela cipela vredi uložiti ovog (i svakog) leta jer su večni.

1. Anatomske klompe

Popularne Birkenstock sandale i klompe već nekoliko sezona važe za fashion obuću koja se kombinuje na najrazličitije načina - posebno kada su izrađene od mekog, suede materijala, a ne klasičnog kožnog. Najveća prednost? Udobnost, naravno!

2. Espadrile

Bilo da ste u timu espadrile ili ne, jedno je sigurno: one simbolizuju leto. Modeli s punom petom izgledaju elegantnije, a za dodatnu inspiraciju pogledajte kako ih nose Francuskinje. 

 3. Japanke

Bez obzira na to da li tražite obuću za šetnju pored obale ili najjednostavniji stil koji možete da ponesete u dnevnoj varijanti (pa čak i večernjoj), japanke koje zrače vajbom 90-ih su idealan letnji par obuće, i davno je prevazišao reputaciju ''za oko kuće''.

 4. Low-key patike

Umesto upadljivih boja i glomaznih silueta, za leto biramo neupadljive i laganije patike. Poželjna je neutralna paleta za maksimalnu svestranost, kao i elegantniji dizajn.

 5. Mekane baletanke

Mekane, kožne baletanke postale sinonim za tihi luksuz, a kao takve postaju vanvremenske i uvek aktuelne. Podići će svaki outfit na viši nivo - dok je proleće možete još uvek da ih kombinujete s kožnim pantalonama, a kasnije uz bermude i midi suknje za odvažan stajling.

Izvor: ELLE/T.Đ.