Najpoznatija srpska modna dizajnerka u svetu, Roksanda Ilinčić, prodala je svoj brend ROKSANDA kompaniji The Brand Group, ostajući na poziciji kreativne direktorke.

U zvaničnom saopštenju, „The Brand Group se pridružuje kao cenjeni partner u trenutku kada je Roksanda istraživala nove načine poslovanja u postojećoj luksuznoj klimi“, ali i „nestabilnim tržišnim uslovima“. Glavni razlog je, pretpostavlja se, bankrot  poznate luksuzne platforme MatchesFashion, koji je ostavio ogromne posledice u čitavom lancu prodaje. Naime, brendovi i dobavljači pokušavaju da dobiju isplatu za svoje proizvode ili da povrate svoju robu. Međutim, oba scenarija u ovom trenutku izgledaju teško ostvariva.

The Brand Group bavi se upravljanjem brendova, licenciranjem i distribucijom, sa sedištem u Hong Kongu, te Londonu gde je osnovan i Roksandin brend 2005. godine, s ateljeom u ulici Mount Street.

Roksanda Ilinčić uvrštena je u Business of Fashion 500, globalni indeks najvažnijih ljudi koji oblikuju modnu industriju, imenovana je za člana Reda Britanskog Carstva (MBE) na Kraljevoj listi rođendanskih počasti za doprinos modnom dizajnu 2013. godine, kao i prošle godine kada je posebno priznanje dobila lično od Kralja Charlesa III

 Izvor: ELLE/T.Đ.