„Michelle Obama ima fantastičan urođeni stil i samopouzdanje koje transformiše šta god da obuče“, rekla je Roksanda Ilinčić o Michelle Obami za Vogue, kada je prvi put nosila njenu kreaciju 2011. godine. Srpska dizajnerka tada je tek hvatala zalet na svom modnom putu da bi danas postala jedna od najpoznatijih i najuvaženijih na celom svetu. Njeni komadi krasili su Vogue naslovnice, nosili su je dobitnici Oskara, prve dame (poput Michelle, ali i Melanije Trump), te pripadnice kraljevske porodice, među kojima je posebno obožava Kate Middleton.

Prošlog leta, Roksanda je iznedrila neočekivanu kolaboraciju sa brendom sportske odeće FILA, kako bi kreirala ekskluzivnu kolekciju konfekcije i aksesoara. Ona spaja Roksandine voluminozne krojeve i smele boje sa jednostavnošću FILE, kako bi se sa njom identifikovale žene sa snažnim osećajem individualnosti. 

A zašto je sve ovo važno? Zato što je upravo komade iz ove kolekcije juče ponela Michelle Obama na promociji svoje knjige The Light We Carry.

 Kao otelotvorenje sportske elegancije, Michelle je spojila duboke pantalone, top preko ramena, oversize jaknu i potpetice. Iako je u pitanju već postojeća kolaboracija, svaki komad je rađen po meri nekadašnje prve dame SAD-a.

 ''Počastvovana sam!''napisala je Roksanda u opisu svoje objave na Instagram profilu.