U 2024. godini, patike ostaju neizostavan deo urbanog stila, s tim što neki trendovi iz prethodnih godina polako ustupaju mesto novim i svežim idejama. Njihova infiltracija u cipelarnike modnih influenserki odavno je jasna stvar, a upravo se i na društvenim mrežama često informišemo o aktuelnim i budućim trendovima u svetu patika. Neka pravila za godinu pred nama su se već izdvojila, te smo polako postali svesni i koji će to prethodno popularni stilovi biti zamenjeni i prevaziđeni. U nastavku saznajte koji modeli patika će dominirati modnom scenom u 2024. godini, a koje "zastarele" trendove više nećemo pratiti.

Pauziramo sa: pastelnim bojama

Nosimo: crno-bele kombinacije

Jedan duži vremenski period, oslanjali smo se na patike u pastelnim bojama kao must have komad u našim cipelarnicima. I zaista, neutralan par patika posedujemo gotovo svi - oni nisu "izašli iz mode", niti ćemo ih staviti na dno ormara. U 2024. godini, jednostavno ćemo radije birati upečatljiviji kolorit, a posebno ćemo se osloniti na crno-bele kombinacije.

Pauziramo sa: neonskim bojama

Nosimo: komplementarni spoj 3 nijanse

Neonske patike često biraju oni koji naginju autentičnom sportskom stilu, te kolekcionarski sakupljaju limited edition komade i upečatljive modele. Međutim, u poslednje vreme, ljubitelji patika česće biraju retro modele sastavljene od nekoliko komplementranih boja. Tržište je puno njih, što ne može biti slučajnost.

Pauziramo sa: visokim patikama

Nosimo: ravne đonove 

Iako su starke su jedan od onih modela koje nikada ne deluju zastarelo, definitivno se čini da polako ponovo počinju da dobijaju na popularnosti. Možda ste prmetili i da se čuveni a la Isabel Marant modeli sporadično pojavljuju u novim outfitima influenserki- međutim, mi ćemo iskoristiti pravo da na ovaj model ipak stavimo definitvni veto za 2024. godinu

Pauziramo sa: futurističkim modelima

Nosimo: retro patike

Ono što ne vidimo toliko u poslednje vreme su super-futuristički dizajni. Sa druge strane, retro estetika potpuno je zavladala svetom patika, do te mere da ih u našoj kancelariji, gotovo svaka druga osoba ponosno nosi i u svojim poslovnim kombinacijama.

Pauziramo sa: zlatnim detaljima

Nosimo: srebrne

Što se tiče metalik detalja, videli smo da srebro doživljava renesansu na modnoj sceni, a patike nisu izuzetak. Umesto zlatnih nijansi koje su dominirale tržištem, trenutno su ipak aktuelniji hladniji tonovi, koji se uglavnom nalaze na belim i sivim patikama.

 Izvor: ELLE/ N.K.