Kada govorimo o prolećnim i letnjim modnim komadima, naglasak stavljamo na prozračnost i udobnost, a šta najbolje ide uz taj opis nego laneni komadi. Osim što su izrazito lagani na koži, donose i veoma jak fashion moment, pogotovo kada su dobro kombinovani s drugim dodacima.

Lan na modnoj sceni nosi status bezvremenskog klasika te svake tople sezone dominira trendovima. Donosi dašak minimalizma, jednostavnosti, a opet luksuza. Iznad svega, važi za prirodan, kvalitetan i ekološki materijal u kom vam nikad neće biti pretoplo, te ne izaziva nikakve iritacije. S druge strane, to ne ide na uštrb njegove elegantne estetike koja je prigodna i za dnevne i za večernje prilike. 

Dozu modne inspiracije potražili smo kod Francuskinje koje najbolje znaju kako se kombinuje ovog leta. U nastavku otkrijte 6 načina!

Bela lanena haljina + strappy štikleLaneni prsluk + lanena suknja + ravne sandaleLaneni komplet + bela košuljaLaneni blejzer + farmerkeSuknja-šorts + lanena košulja + baletankeLanene pantalone + bela majica + patike

Izvor: https://storybook.hr/