U neobaveznom ćaskanju sa prijateljicama o light temama ovog proleća, neka od učestalih pitanja u modnom aspektu su "Gde da pronađem najbolje farmerke?" kao i najčešće, "Koje cipele da nosim sa omiljenim parom pantalona?" I zaista, stilske tendencije su se okrenule ka širim i ležernim krojevima pantalona, toliko oversized da ponekad dodiruju i pod, te smo ponekad u nedoumici koje cipele da odaberemo uz njih. I dok uglavnom možete obuti par štikli uz većinu pantalona ili farmerki, ravne cipele zahtevaju više pažnje. 

Mnogo toga zavisi od ličnog stila, ali postoje kombinacije pantalona i ravnih cipela koje, pa, izgledaju bolje od drugih. Iako cenim neobične kombinacije, uvek se oslanjam na klasiku. A s obzirom na to da verovatno već posedujete mnoge od ovih stilova pantalona—od lanenih i do širokih farmerki— te ravne cipele—uključujući mokasine i glomazne sandale—ne bi trebalo da imate problema da rekreirate ovih pet jednostavnih kombinacija. Pogledajte ih u nastavku!

Klasične pantalone + cipele sa kopčom

Za nas, savršene cipele (ravne ili sa štiklom) koje vire ispod širokih, klasičnih pantalona jesu one sa špicastim vrhom. Postoji nešto u ovoj kombinaciji što uspeva da unapredi čak i najjednostavniji izgled.

Široke farmerke + baletanke sa kamenčićima

Baletanke (u bilo kom obliku) ostaju popularne ove sezone, ali sve češće viđam parove sa kamenčićima. Dodajući taj je ne sais quoi širokim farmerkama, ovo je neobična kombinacija koju trendseterke ne mogu da prestanu da nose.

Lanene pantalone + glomazne sandale

Vreme za lanene pantalone je stiglo - ponosno vadimo modele u neutralnim nijansama koje smo skupljali proteklih sezona. Zaista uživamo u suprotnosti između ovih mekanih, laganih pantalona i teških, glomaznih sandala. Ključ je u balansu, zapamtite to.

Pantalone ravnog kroja + mokasine

Dok mokasine daju savršenu kontratežu mini suknjama, ponekad ih je za nijansu teže kombinovati sa pantalonama. Često je lakše nositi ih uz ravne pantalone koje prikazuju celu cipelu umesto da se samo vidi vrh. Možete čak odabrati i blago cropovane pantalone i nositi ih sa čarapama kako biste postigli sasvim preppy izgled.

Trenerke + mrežaste baletanke

Trenerke su se vratile i mnogi brendovi (Adidas, Loewe...) ponudili su svoje fashion verzije. Znamo da su mrežaste baletanke ključne ove sezone, a Anne-Laure Mais je u kombinaciju dodala trendi prsluk i klasičnu Chanel torbu za sofisticiraniji izgled. Spoj nespojivog, ali funkcioniše!

Izvor: ELLE/N.K.