U modnom svetu, smatra se da su Skandinavke među najstilizovanijim ženama na planeti. Uz prirodnu veštinu slaganja effortless outfita koji nemaju rok trajanja, njihove odevne kombinacije česta su nam inspiracija. Od minimalističkih haljina do prevelikih pletiva, preko hrabrog biranja boja do fokusa na upečatljive siluete, Skandi devojkama uspeva da izgledaju chic bez preteranog truda (barem se tako čini na prvi pogled).

Ovog puta, želeli smo da usmerimo našu energiju na određeni aspekt skandi estetike: obuću. Nije bilo potrebno previše istraživati kako bismo shvatili da se njihov pristup obući zasniva na komforu, ali i svestranosti. Razmišljajte o ravnoj obući pogodnoj za šetanje te crnim gležnjačama koje idu uz sve. U nastavku smo izdvojili pet ključnih modela cipela koje Skandinavke nose za proleće 2024

Baletanke

Baletanke su možda sinonim za francusku modu, ali ova obuća je jednako prisutna u garderoberima Skandinavki. Naravno, svoju kolekciju baletanki najpre započinju sa crnim modelom, ali ono što im je svojstveno jeste da ne beže od boja, pa ih tako često vidimo i u upadljivim pink ili crvenim klasičnim Chanel baletankama. 

Slingback cipele

Elegantne i uzdignute, cipele sa kaišem oko pete savršeno se uklapaju u minimalistički deo skandi estetike i često su izbor fashion devojki u toj regiji (bez obzira na definitvno niže temperature koje vladaju na severnom delu Evrope).

Patike

Skandinavke su dokučile casual stil bolje od bilo koga, te se mnogi njihovi outfiti (i poslovni!) fokusiraju na patike. Trenutno primećujemo da ni one nisu ostale imune na samba/spezial maniju koja vlada čitavom planetom. 

Mary Janes

Mary Janes su ključni trend obuće ove sezone, ali dok drugi preferiraju ravne stilove, Skandi devojke i dalje nose verzije sa potpeticama. Videćete ih stilizovane sa dvostrukim denimom ili jednostavnom haljinom.

Jednostavne čizme

Činjenica je da u svakoj capsule kolekciji obuće ima mesta za timeless par crnih čizama. Čiste linije su ono na šta se čini da Skandinavke najviše paze: potražite kvadratne ili špicaste vrhove i nosite ih uz duge pantalone ili midi suknje kako biste reinterpretirale njihov izgled.

Izvor: ELLE/N.K.