Čak i kada je Chanel u pitanju, retko će se dogoditi da čujete aplauz publike pre nego što se završi defile čitave kolekcije. Međutim, izuzetak se upravo dogodio na jesenjoj reviji francuske kuće na Nedelji mode u Parizu. Ključni razlozi za to? Penelope Cruz, Brad Pitt i štepana crna Chanel torba 11.12 .

Dva dobitnika Oskara su se prvi put pojavili zajedno na ekranu u svojim karijerama povodom kratkog filma u kom ikonična Chanel torba ima značajnu ulogu. Mini filmje jutros doživeo iznenađujuću svetsku premijeru pre nego što je sama kolekcija prikazana na pisti.

Režiju potpisuju Inez & Vinoodh, a radi se o omažu klasiku iz erenouvelle vaguea"Čovek i žena" (1966). U originalu, Anouk Aimée i Jean-Louis Trintignant su dvoje roditelja-udovaca koji se sreću u internatu svoje dece: taj susret pokreće niz događaja podstaknutih intenzitetom njihove međusobne privlačnosti.

Chanelov kratki omaž fokusira se na ključnu scenu filma u kojoj se dva glavna lika nalaze jedno nasuprot drugog u restoranu hotela Deauville. U originalnoj sceni, torba - Aiméeina Chanel torba - postavljena je od strane čuvenog reditelja Claudea Leloucha na stolu između njih. Ta postavka se ponavlja u novom filmu sa Cruz i Pittom. Nova verzija takođe prikazuje momenat u kom ih poslužuje konobarica (Rianne Van Rompaey) kojoj Penelope na kraju postavlja intirgantno pitanje: “Imate li slobodnih soba?”

U originalnom filmu Leloucha, to pitanje je postavio Jean-Louis Trintignant, ali u Chanelovom remiksu, uloge su zamenjene. Kako su Inez & Vinoodh objasnili: "Sprega između dve žene - što je centralna tema svega što radimo za Chanel - podstiče Penelopinu odluku da napravi prvi korak."

Muzika koja je svirala dok je kolekcija Virginie Viard prezentovana odmah nakon završetka filma bila je "Sexy Boy". O simboličkom postavljanju ikonične između Cruza i Pitta, kreativna direktorka Chanela je rekla: "to je predmet želje koji inspiriše, koji čini da sanjam."

Mi smo oduševljeni ovim potezom francuske kuće Chanel. Kako se vama čini?

Izvor: ELLE/N.K.