Mnogi su se iznenadili kada je još na leto 2022. godine nastala prva kolaboracija dva modna diva - Jacquemusa i Nike-a. Tada su predstavili kolekciju odeće, u okviru koje su bile Humara patike, a godinu nakon, u junu 2023, stigao je još jedan model - J Force 1, kombinacija Air Force i ACG Terra patika.

Ipak, to nije njihov prvi susret. Mnogi su zaboravili da se Simon Porte Jacquemus još 2018. godine prvi put povezao sa sportskim brendom zbog francuske kampanje koja je uključivala upravo Jacquemusov lik koji udara glavom dok stoji do zvezde fudbala - Kyliana Mbappea.

Njihove saradnje iznedrile su najbolje od oba brenda, od estetike do načina izražavanja, a da su i više nego uspešne, pokazuje činjenica da su ova dva giganta ponovno stala rame uz rame i predstavili The Swoosh Bag. Svi ljubitelji Nike-a znaju da je swoosh njihov logo, što nam govori da je nova torbica upravo njegova uvećana verzija s klasičnim Jacquemus natpisom i podesivim kaišem za nošenje preko ramena.

24E245BA406-3187-450_1.jpg
Jacquemus 

24E245BA406-3187-120_1.jpg
Jacquemus 

Nike i Jacquemus izbacili torbicu za proleće 2024
Jacquemus 

Torbica za proleće 2024. osvanula je na zvaničnom Instagram profilu Jacquemusa uz pitanje: Pogodite ko je lice?, aludirajući na osobu koja je drži. S obzirom na dugačke nokte i prepoznatljivu tetovažu na podlatkici, mnogi su pretpostavili da je reč o američkoj atletskoj zvezdi Sha’Carri Richardson (na koju se sumnja da je potpisala ugovor s Nike-om krajem prošle godine).

U prodaji će biti od 26. februara po ceni od 420 evra, i to u tri boje. bež, ružičastoj i tamnosmeđoj (o da, slagaće vam se uz nove New Balance x Miu Miu patike!).

Izvor: https://storybook.hr/