Kada je prošle sezone modna kuća Miu Miu zatvorila Nedelju mode u Parizu, iz kolekcije za proleće-leto 2024. bilo je jasno da se priprema da osvoji tržište novim modelom patika - i to u kolaboraciji s omiljenim brendom New Balance. Sve što smo tada znali jeste da je u pitanju redizajn modela 530 i da odiše vintage privlačnošću, inspirisanom devedesetim.

Sada kada se proleće približava, stižu i informacije da najtraženiji model patika stiže u tri boje: bež, toplosmeđoj i mrežasto crno-beloj. Ali, dok originalne 530 imaju debeli đon, u ovom slučaju, on je izmenjen i stanjen kako bi patike bile super lagane (na šta aludira i skraćenica SL u nazivu modela). Kao kontrast minimalističnom dizajnu, tu su petle u živopisnim bojama - zelene, plave, narandžaste i žute.

Možemo istaći da je New Balance X Miu Miu preuzeo primat kao naša omiljena dizajnerska saradnja kada je u pitanju sportska obuća u 2024. godini. Patike su gotovo rasprodate u roku od 24h, ali uskoro se očekuje novi kontigent (po ceni od 1100 dolara).

Izvor: ELLE/T.Đ.