Bridgerton se konačno vratio, a sa njim i želja da ponesemo neki od outfita koje bi i sama Diamond of the Season devojka ponosno odabrala. Prepuna romantičnih detalja i raskošnih slojeva, garderoba iz regentskog perioda ističe tipično ženstvene siluete i dramatične detalje. Iako nemamo u planovima da uskoro nosimo pravu dugu balsku haljinu do poda, spremni smo da se prepustimo nekolicini trendova inspirisanih pomenutim stilom.

Estetika je prikladno nazvana regencycore na društvenim mrežama, ali ovo nije prvi put da vidimo kako ovaj trend postaje popularan. Naime, kada se emitovala prva sezona Bridgertona 2020. godine, ova tendencija se prvobitno pojavila kao prečica do reinterpretacije razigranih delova garderobe iz regentskog perioda. Sada, više od tri godine kasnije, estetika je doživela novi porast interesa.

Mogli biste pomisliti da je trend previše "kostimiran" za svakodnevno nošenje, međutim, pronašli smo pet ključnih komada inspirisanih regentskim stilom koji su već popularni ove sezone. Otkrijte ih u nastavku!

Puff rukavi

Počinjemo od esencijalnog: trend puff rukava jedan je od naših omiljenih za leto 2024. Ovi lagani i prozračni rukavi će učiniti da se osećate ženstveno i elegantno. Odaberite haljinu ili bluzu sa ovim detaljem, a bonus poene dobićete ako model poseduje i dodatni vez ili prolećni motiv.

Biseri

Dobri stari biseri dobili su svojih novih pet minuta slave. Delikatni biseri savršeno se uklapaju sa lepršavim letnjim haljinama i opuštenim lanenim komadima. Ako želite pravi regencycore look, nosite ih u kombinaciji sa dramatičnim haljinama i bluzama sa visokim okovratnicima.

Baletanke

Nema sumnje: ovo će biti leto ravnih cipela. Pored Mary Jane i mokasina, baletanke se nameću kao jedan od najvažnijih stilova obuće ove sezone. Nosite ih uz haljinu sa voluminoznim rukavima za pravi izgled inspirisan regentskim stilom ili ih stilizujte sa širokim farmericama za chic izgled u 2024. godini.

Duge manžetne

Ovaj prefinjeni detalj na rukavima uvek dodaje uzvišenu notu. Nudeći blagi nagoveštaj drame na vrlo nosiv način, sve više i više komada sa izduženim manžetnama se pojavljuje i u prodavnicama najvećih high street brendova.

Korseti

Nudeći ekivavalentnu količinu drame kao Bridgerton, trend korseta pruža oštru siluetu i uglađen efekat. Stilizujte ih preko ili ispod lepršave haljine za regencycore pristup rastućoj tendenciji.

 Izvor: ELLE/N.K.