Kao i mi, verovatno ste već odgledali prve četiri epizode treće sezone serije Bridgerton. I kao i mi, verovatno imate nekoliko pitanja: Da li su Penelope i Colin zaista vereni? Šta se desilo sa onom vrlo dramatičnom balonskom nesrećom? Kada će Eloise konačno postati dobra prijateljica? I ko glumi Francescu Bridgerton?

Ova sezona je uvela nekoliko novih likova, a jedna od najzanimljivijih je Francesca Bridgerton, šesto dete u porodici Bridgerton. Naravno, Francesca je prisutna još od prve sezone — međutim, za ovu sezonu, lik je dobio značajniju priču, a originalna glumica, Ruby Stokes, je zamenjena.

Francescu Bridgerton sada glumi nova zvezda Hannah Dodd — i iskreno, već smo oduševljeni njome — što je prilično zgodno s obzirom na to da će Francesca verovatno nastupati i u narednim sezonama.

Hannah Dodd možda je nepoznato lice mnogima od nas, ali ona se zapravo bavi glumom već neko vreme. Dobila je svoju prvu ulogu kao Sophia u BBC-jevoj seriji Harlots 2018. godine. Te godine je takođe dobila glavnu ulogu Thea u seriji Find Me in Paris — u kojoj je igrala balerinu. U poslednjih nekoliko godina, Dodd se pojavila u nekoliko impresivnih projekata, a pridruživanje porodici Bridgerton bio je ostvarenje sna za Hannah.

"Čitava stvar je bila vrlo tajnovita, tako da nisam imala pojma da idem na audiciju za Bridgerton sve do dana kada sam imala sastanak sa timom Shondaland," rekla je za Fabric. "Obavestili su me neposredno pre, što je bilo pomalo zastrašujuće, ali i dobro, jer sam morala da budem prisutna u trenutku i reagujem na ono što su tražili. Nikada nisam išla na audiciju, a da nisam znala za šta je, mislim da je to zbog toga što je ovo velika serija i mnogo je tajni oko scenarija. Volim pripremu, volim da uđem u tu prostoriju i osećam se kao da poznajem lik, tako da je ovo bio potpuno drugačiji način rada za mene."

Kada je dobila ulogu, Dodd je odmah počela sa pripremama za istu. Ne samo da je pohađala časove bontona, već je morala da nauči da svira klavir — iako je imala vremena da nauči samo pesme koje svira u seriji.

Spoiler alert!

U knjigama Julie Quinn, koje su inspirisale seriju, Francesca na kraju ima prilično značajnu priču. Nakon što se uda za Johna (što bi se u seriji moglo dogoditi već u drugoj polovini treće sezone), ona se seli u Škotsku.

Međutim, u knjizi When He Was Wicked, John umire samo dve godine nakon njihovog braka. Njena priča zapravo govori o romansi sa Johnovim rođakom, Michaelom, koji se zaljubljuje u nju samo nekoliko dana pre nego venčanja.

Ne znamo kada će se ova priča odvijati u Netflix seriji, ali ono što znamo jeste da je ljubavna priča za sledeću sezonu već odabrana.

"Ne mogu ništa da kažem, upašću u velike probleme," rekla je Quinn nedavno. "Znam, ali ne mogu da kažem."

Kada izlazi drugi deo treće sezone?

Treća sezona serije Bridgertonje podeljena na dva dela, sa po četiri epizode u svakom delu. Nažalost, moraćemo da sačekamo mesec dana da bismo saznali ishod svih ljubavnih priča, pošto će Netflix objaviti poslednje četiri epizode u četvrtak, 13. juna 2024. 

Stay tuned!