Umesto uobičajenih belih lanenih haljina ili stilova sa puff-rukavima koje smo često viđali poslednjih godina, ovog leta primećujemo nešto drugačije modele. Maxi dužine tradicionalno vladaju ne samo morskim rivijerama, već i kaldrmisanim gradskim ulicama, dok su mini modeli ponovo pronašli svoj put do modnih zajubljenica koje umeju da ih stilizuju tako da čitav outfit bude izbalansiran. U nastavku smo izdvojili pet modela haljina za leto 2024, te doneli svežu inspiraciju za njihovo kombinovanje. Počinjemo!

Slip haljina + mantil + sandale

Kada je vreme nepredvidivo, mantil je uvek dobra ideja kao opcija koja će nadograditi vaš letnji look sa haljinom i evocirati Francuskinju u vama. 

Haljina A kroja + mrežaste baletanke

Učiniti svečanu haljinu prikladnom za dnevnu varijantu je posebna veština koju su mnoge stilizovane dame savladale. Jedan od načina jeste da haljini retro printa dodate mrežaste baletanke, avijatičarske naočare i bezvremenski zlatni nakit.

Braon haljina + pletena torba

Čokoladna braon je jedna od najelegantnijih nijansi, bez obzira na sezonu. Iako se obično nosi sa zlatnim nakitom, trendseterke su uspešno stilizovale njihove braon lanene haljine sa srebrnim detaljima - chic izgled koji će nas inspirisati svakog puta kada želimo da izgledamo posebno elegantno ovog leta.

Košulja-haljina + elegantni dodaci

Bele maxi haljine ovog leta dobijaju svoj twist! Kako biste što više istakli ovaj trendi model, dodajte omiljene aksesoare - tamne naočare za sunce su must, a sa bandanom ćete osvojiti dodatne modne poene!

Haljina sa dugmadima + štikle

Konačno je vreme za mini haljine! Modeli sa naramenicama i lanene iteracije nikada neće izneveriti - ali tu se ne zaustavljamo, već pronalazimo modele u jarkim nijansima koje balansiramo neutralnim aksesoarima. 

Izvor: ELLE/N.K.