U Elle redakciji provodimo mnogo vremena analizirajući stil Francuskinja do najsitnijih detalja, ali ovog puta, želimo da usmerimo naš fokus na još jednu veoma stilizovanu demografsku grupu - SkandinavkeDankinje, Norvežanke i Šveđanke poznate su po svom odličnom ukusu. Sa sposobnošću da kombinuju trenutne trendove sa bezvremenim osnovama, Scandi devojke stvaraju jedinstvenu estetiku koju je teško oponašati. Teško, ali ne i nemoguće.

Umesto da analiziramo njihove odevne kombinacije (razlika u vremenskim uslovima ipak je osetna) odlučili smo da istražimo njihovu obuću. Kao što se i očekivalo, ovde postoji mešavina onoga što mnogi od nas smatraju klasičnim opcijama cipela, kao i nekih više specifičnih stilova za 2024. godinu. U nastavku pronađite njihovih pet odabranih modela cipela za leto 2024!

Japanke

Jedan od najvećih trendova obuće ove sezone su elegantne japanke; modeli sa tankim, elegantnim trakama i premium završnim obradama kao što su koža ili antilop. Od svih letnjih trendova obuće koje smo videli tokom istraživanja, ovaj je bio apsolutno najpopularniji.

Retro patike

Baš kao i sve modne entuzijastkinje, Skandinavke ne mogu da se zasite patika. Trenutno, umesto svetlih, upadljivih modela, one preferiraju retro, sportske patike, koje kombinuju sa svime - od bermuda do mini suknji.

Mrežaste baletanke

Iako deluju veoma aktuelno, ako se držite klasičnijih boja, ovaj trend obuće može da vam potraje i tokom sledećih nekoliko sezona. S druge strane, sačekaćemo da vidimo da li će ih najnoviji Alaïa model osvojiti i postati naredni IT komad.

Bele sandale

Nekada se smatralo da bela obuća izgleda jeftino, aliSkandinavkesu ovog leta potvrdile da ta teza ne može biti dalja od istine. Slingback model uvek dodaje chic pečat, a sveža bela boja čini da sve vaše kombinacije izgledaju letnje.

Papuče od antilopa

Gledajući pažljivo koje modele Skandinavke biraju kada je reč o papučama (osim Birkenstocka), jasno je da su u pitanju antilop modeli u boji kože i bež. Iako ovaj materijal nije tako izdržljiv kao koža, nudi mekši finiš koji se dobro slaže sa laganim letnjim tkaninama kao što su lan, svila, crochet...