Oktobarske jutarnje modne dileme.

Bermude ili farmerke? Baletanke ili čizme? Jakna ili majica bez rukava? Miholjsko leto uvek donosi određene izazove kada je u pitanju kombinovanje letnjih i jesenjih komada, ali ako volite modu – sigurni smo da u tome ipak uživate. Ovo je doba godine kada imamo bezbroj načina za igru, kreativu i izražavanje vlastite posebnosti kroz stil (jer slojevito oblačenje iziskuje dobro promišljanje), za razliku od leta kada je akcenat na praktičnosti.

Jedna od omiljenih kategorija u rešavanju jesenje modne jednačine jesu cipele koliko se radujemo novim trendy modelima svake sezone, toliko slavimo i one statement koji ne izlaze iz mode, a ni iz našeg garderobera.

Novi trendovi obuće predstavljaju se kao fascinantan spoj nostalgije i budućnosti, udobnosti i ekstravagancije. Tako trenutno dominiraju robusni oblici, XXL đonovi i suptilni metalik detalji koji zrače samopouzdanjem. Moto-čizme i čizme na vezivanje vraćaju se s novim „buntovničkim stavom” i postaju neizostavni modeli urbanih, kul stilova. Patike se i dalje smatraju svestranom obućom za sve prilike, a za one koje preferiraju elegantniji stil, tu ženstvene salonke s kaišićima.

Sve vodeće modele pronašli smo u novoj Deichmann kolekciji za jesen-zimu 2024, a u nastavku izdvajamo 7 favorita.

1. Glomazne čizme s kaiševima

Glavna modna parola ove sezone? Što glomaznije, to bolje! Ove nove Catwalk čizme zrače energijom koja osvaja i daju snagu svakom vašem koraku, a lako ćete ih kombinovati kako uz jeans, tako i uz mini i maxi haljine. P.S. Deichmann ove jeseni ima čitavu kategoriju Rebel Boots – gde ćete lako pronaći model za sebe!

K088AW24_RebelBoots_Catwalk_11119596_YoungWoman_121.jpg
Deichmann 

2. Bordo gležnjače s potpeticom

Ne možete da pratite modu, a da ove sezone nemate makar jedan bordo komad (a rekli bismo i makar jedan bordo outfit – od glave do pete). Opsesija ovom nijansom ne prestaje, a mi na sve nove modele potvrdno klimamo glavom. Zato su nam već u korpi ove bordo gležnjače s potpeticom, idealne za kancelariju i cocktail hour posle posla.

catwalk-gležnjače-bordo-50124-5.jpg
Deichmann 

3. Jednostavne chunky čizme

Dolazimo do modela koji je uvek dobra investicija – jer je vanvremenski. Masivne i moćne, chunky čizme donose moderan twist klasičnim siluetama, te su savršene za balansiranje ekstravagantnih i minimalističkih outfita.

K088AW24_RebelBoots_Catwalk_11112500_YoungWoman_319.jpg
Deichmann 

4. Braon mokasine

Sa svojim čistim linijama i svestranim dizajnom, mokasine su savršen izbor za svaki dan, unoseći dozu sofisticiranosti u svaki outfit. Ove Deicmannove braon sa zlatnom kopčom dolaze kao odgovor na quiet luxury estetiku i čine da izgledate skupoceno.

catwalk-loaferice-braon-47266-2.jpg
Deichmann 

5. Mekane čizme u neutralnim bojama

Pravi cozy favorit sezone, s udobnim, toplim materijalima koji unose dozu opuštene elegancije u svakodnevne kombinacije. Mekane čizme odavno su prevazišle namenu za ležerne prilike – slobodno ih nosite uz kožne pantalone i dobar džemper za office look.

K089AW24_CozyComfort_Graceland_11142040_MiddleAgeWoman_141.jpg
Deichmann 

6. Glamurozne salonke s kaišem

Ako ste skeptični oko bele obuće – onda ne znate da je baš ona model po kome se prepoznaju modni urednici. White is the new black pogotovo kada je u pitanju obuća za izlaske i svečane prilike, zato ove jeseni na posebnoj polici čuvamo ove Deichmann salonke (za koje će vas svi pitati!).

catwalk-salonke-sa-kaišem-prljavo-bela-47572-1.jpg
Deichmann 

7. Casual patike

I za kraj – ne zaboravljamo na patike. I tu ne odstupamo od pravila visokog đona, ali biramo minimalizam, posebno kada su u pitanju boje – jer one su ipak najnosiviji model našeg cipelarnika, te je važno da se lako uklope uz sve modne kombinacije.

graceland-patike-bela-44100-1.jpg
Deichmann 

 Odabrane modele i novu kolekciju za jesen-zimu 2024. možete pronaći u svim Deichmann radnjama, kao i online.