25 ZARA KOMADA KOJI ODIŠU TIHIM LUKSUZOM: Od oversize sakoa do tamnog jeansa i zlata - ovog proleća vladaju ista pravila

Kako postići luksuzan izgled za malo novca? Pogledajte favorite iz nove Zara kolekcije koja otelotvoruje minimalizam, eleganciju i quiet luxury.

Bertrand-Hillion Marie-Paola/ABACA / Shutterstock Editorial / Profimedia

Drugu godinu za redom, svi pričaju o "tihom luksuzu". Termin koji uspešno usvajaju brendovi kao što su Jil Sander, The Row, Loro Piana, Brunello Cucinelli, pa čak i rebrendiran Gucci, propagira nenametljivi i suptilan luksuzan izgled koji ne uključuje vidljive logotipe i oznake, jarke boje i preterane detalje i raskoš. Dakle, minimalizam u svoj svojoj osnovi (da li je ovo pleonazam?).

Postizanje quiet luxury estetike znači investiranje u statement (da ne kažemo basic) komade. Dobar kroj, elegantno, a ne prenapadno, neutralne boje, koža, vuna & pruge...

High-street brendovi kao što je Zara uspešno imitiraju ovaj stil, ali samo estetski (nažalost, ovde ne možemo da govorimo o vrhunskoj izradi, materijalima i kvalitetu), pa ipak, to je dovoljno da uhvatimo dašak prividnog luksuza, i ako ničeg drugog - onda omiljenog minimalističkog, a moćnog looka. Fake it till you make it.

Pored navedenih osnovnih karakteristika, za proleće 2024. dominira i tamni teksas, bela obuća, trench mantili, torbe sa zlatnim lancem, oversize košulje i sakoi u najrazličitijim varijacijama.

Pa ako želite da se osećate svakog dana kao da ste glavni lik u Succession seriji, a za neuporedivno manje novca, otkrijte čak 25 komada iz nove Zara kolekcije koja odiše tihim luksuzom.

Zara 

Zara 

Zara 

Zara 

Zara 

Zara 

Zara 

Zara 

Zara 

Zara 

Zara 

Zara 

Zara 

Zara 

Zara 

Zara 

Zara 

Zara 

Zara 

Zara 

Zara 

Zara 

Zara 

Zara 

Zara 

  Izvor: ELLE/T.Đ.