7 chic kombinacija boja za novu sezonu: Oživite jesen modnim formulama koje nikada ne razočaraju

Uronite u sofisticiranu paletu jesenjih tonova uz nijanse koje najbolje dopunjuju jedna drugu!

Claire Guillon / Camerapress / Profimedia

Prelazni period, ma koliko mu se ponekada opirali, neizbežno donosi ritual slaganja garderobera. Svaki komad se preispituje, a ormar dobija novu organizaciju, s naglaskom na one elemente koji savršeno oslikavaju duh sezone. Najveće zadovoljstvo pruža nam ponovno otkrivanje jesenje palete boja, koja posledično osvežava naš modni stil.

Meseci između leta i zime nude uzbudljivu priliku da eksperimentišete s dubljim, bogatijim tonovima, dok i dalje zadržavate suptilne nagoveštaje toplih i neutralnih nijansi. Bilo da težite ka bezvremenskim opcijama ili hrabrim tonovima koji privlače pažnju, ključ je u tome kako ih kombinujete.

Promišljenim uklapanjem boja, možete kreirati elegantne kombinacije koje izgledaju moderno i sofisticirano, a istovremeno su praktične za promenljivo vreme. Pretražujući društvene mreže, naišli smo na sedam takvih kombinacija. Isprobajte ih za jesen 2024!

Maslinasta + grafitna siva

Iako je leto iza nas uglavnom bilo u znaku Bratz zelene (hvala, Charli XCX), kada stigne jesen, uvek se vraćamo smirenijim varijantama te boje: maslinastoj i petrolej. Maslinasta ima zemljani podton, što se uklapa u širu sliku opšte popularnosti braon boje (više o tome kasnije). Nakon pregledanja brojnih profila IT devojki, zaključili smo da se ništa ne uklapa s ovom nijansom tako dobro kao siva.

Bordo + crna

Bordo je, bez sumnje, jedan od najvećih trendova ove godine. U početku su modni entuzijasti nosili bordo u vidu detalja – torbi i cipela – ali sada je momentum prešao na suprotnu stranu te viđamo i monohromatske outfite. Ukoliko želite da postignete najskupoceniji efekat, posegnite za crnim aksesoarima.

Taupe + bela

Želite otmenu kombinaciju boja hladnog podtona? Nema potrebe da tražite dalje od mekih sivih i belih tonova! Možda nije najpraktičnija kombinacija (zaboravite na kafu za poneti) – ali niko ne može poreći koliko je chic.

Teget + puteržuta

Boja koja je dominirala ovog leta nesumnjivo je puteržuta, ali samo zato što dolaze hladniji meseci ne znači da morate potpuno da je izbacite! Umesto toga, pokušajte da ovaj mekani ton uparite s nekom dubljom nijansom - naš favorit bez sumnje je teget.

Ružičasta + krem

Nakon što smo pogledali kolekcije za proleće/leto 2025. na revijama, jedna stvar je jasna – ružičasta će ponovo popularna. Modni znalci već su počeli da nose ovu boju u prigušenim tonovima, koji izgledaju predivno kada se uparuju s krem nijansama.

Svetloplava + kamel

Iako ovo nije najnovija kombinacija boja na listi, smatra se klasikom s razlogom. Ova nijansa plave je bezvremenska koliko i modni trendovi, posebno kada se nosi uz jednako elegantne kamel tonove. Ako ne znate odakle da počnete kad je reč o kombinovanju boja, verujte – ovaj spoj vas nikad neće izneveriti.

Braon + krem

Ovu otmenu kombinaciju boja nije moguće ignorisati. Pored bordo, braon boja je jedna od vodećih za jesen 2024. Ide uz gotovo svaku boju s ove liste, ali za nepogrešivi stil, ne možete nadmašiti slaganje čokoladno-braon nijanse sa krem.