Iako smo temperaturno naglo ušli u novu sezonu, zvanično ćemo tek za nekoliko dana zakoračiti u jesen. Neuobičajena promena vremena naterala nas je na brzinsku promenu ormara iz letnjeg u pravi jesenji, a mnogi će reći da tek sada stiže najmodnije godišnje doba.

Vreme kada slojevito odevanje igra glavnu ulogu, kada vadimo omiljene mantile, jaknice i kapute, kada se vraćaju divne klasične boje kao što su burgundy, čokoladno smeđa ili siva, ali i kada počinjemo iz ormara da vadimo čizme.

Ako pitate nas, omiljeni model obuće sezone jesu upravo čizme, nezavisno od modela, boje ili materijala. Volimo njihovu svestranost i eleganciju, a možemo ih kombinovati na sve, naročito u ovom prelaznom periodu - suknje, haljine, pantalone.

Za svaku capsule kolekciju moramo imati jedan komad kvalitetnih čizmi u klasičnoj boji, a to su najčešće crne ili smeđe. Ipak, ako volite pratiti trendove, ove sezone to će definitivno biti neke iz palete bordo nijansi.

A da ne kombinujemo uvek čizme na klasične načine uz jeans ili pletene haljine, donosimo vam inspiraciju kako da ih nosite sa suknjama. Iako biste suknje često nazvali romantičnim komadom, za razliku od glomaznih čizama, ova se dva komada odlično slažu i temelj su odličnih jesenjih modnih izdanja.

Evo ideja s profila it devojaka Instagrama.