5 materijala u kojima ćete ove jeseni izgledati skupo: Koža je samo jedan od statementa koji vlada modnim pistama

Već smo govorili o aktuelnim bojama i dezenima za jesen, a koji će se to materijali nositi - saznajte u nastavku.

Claire Guillon / Camerapress / Profimedia

Ako ste kao mi, jedna od prvih stvari koju radite kada kupujete online jeste da proverite sastav materijala odevnog predmeta. Na kraju krajeva, važno je znati da li je nešto napravljeno od 100% svile ili 100% poliestera. Dok se neki pojavljuju kao prolazni trendovi svake sezone, drugi su statement za sva vremena - a njih ćete najčešće prepoznati po tome što imaju naročitu moć da podignu odevnu kombinaciju i čine da izgleda luksuzno.

Ništa ne odiše bogatstvom kao džemper od kašmira ili oversize kožni mantil, a u to smo se uverili i na modnim pistama za jesen 2024. U nastavku otkrijte 5 materijala u koje vredi investirati. 

Suede

Ako biste nas pitali koji je najveći trend ove sezone, verovatno bismo rekli antilop. Torbe, sakoi, cipele, suknje, mantili i prsluci od antilopa prodaju se neverovatnom brzinom — posebno u pedeset nijansi smeđe. Svakako, antilop je jedan od onih materijala koji nikada ne izgleda passe, tako da ćete ga nositi godinama.

Zeppelin / Avalon / Profimedia  Isabel Marant

Tamni džins

Najveći, najelegantniji trend džinsa ove sezone je onaj tamni, obično napravljen od sirovog džinsa. Prepoznaćete ga po tome što je u početku krut i nije prethodno opran ili pohaban, što mu daje prepoznatljiv čist, tamnoplavi izgled (ne brinite—krutost će se omekšati s nošenjem).

AAF/CAMERA PRESS / Camerapress / Profimedia  Tory Burch

Kašmir

Kašmir je, bez sumnje, najluksuzniji materijal za pleteninu —i po izgledu i po osećaju. Bez obzira da li ga kombinujete sa džinsom ili satenom, sigurno ćete izgledati sofisticirano dok ga nosite. P.S. Ove sezone, možete i samo da ga prebacite preko ramena, uz običnu majicu kratkih rukava, jer otkad je to uradio Jacquemus - rade svi fashion ljudi.

AAF/CAMERA PRESS / Camerapress / Profimedia  Max Mara

Koža

Šta reći o našem omiljenom materijalu svih vremena? Kožna jakna ili mantil komadi su koji se prenose s generacije na generaciju, ali sada vladaju i suknje(nadamo se da imate jednu ovakvu crvenu za jesen), kombinezoni, pa čak i kožne košulje (jeste li videli novu H&M kolekciju?).

AAF/CAMERA PRESS / Camerapress / Profimedia  Bottega Veneta

Saten

Budimo iskreni - i mi smo skeptični oko ovog trenda. Ove sezone sigurno će izgledati luksuzno, ali već sledeće... ne možemo da garantujemo. Dizajneri nas svakako demantuju, a preporuka je da saten nosite u što jednostavnijem izdanju, eventualno s glamuroznim dodacima kao što su ove rukavice i tašna.

AAF/CAMERA PRESS / Camerapress / Profimedia  Miu Miu