Torba koju ove jeseni nose sve IT devojke: Pronašli smo i povoljnije verzije modela s upadljivim dezenom

Leopard print ove jeseni vlada kada su u pitanju torbe.

Bertrand-Hillion Marie-Paola/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Iako je jesen tek počela, jedna tašna već se izdvojila kao vodeći trend sezonei trenutno nema konkurenciju.

Saint Laurent Le 5 à 7 hobo, sa svojom casual siluetom i prostranom unutrašnjošću, omiljena je među trendseterkama već nekoliko sezona, stalno se pojavljujući na ramenima poznatih ličnosti kao što su Hailey Bieber i Laura Harrier. Međutim, tek kada je francuska modna kuća predstavila verziju od teleće dlake sa leopard printom, ovaj opušteni, ali strukturisani stil postigao je viralni status, rasprodavši se rekordnom brzinom na sajtu Saint Laurenta. Nakon impresivnog prikazivanja tokom Nedelje mode u Parizu, možemo sa sigurnošću reći da je prva prava 'It' torba jeseni 2024. stigla, a njena popularnost još nije dostigla vrhunac.

Prvi i put je primećena kod dve najuticajnije ambasadorke brenda, Zoë Kravitz i Hailey Bieber. Bieber je nosila torbu u julu, u kasnijoj fazi svoje trudnoće, stilizujući je uz podjednako zapaženu kožnu bomber jaknu, crne pantalone i svoje prepoznatljive minđuše iz osamdesetih. Na crnoj pozadini, leopard print njene torbe posebno je došao do izražaja, što je odmah privuklo pažnju obožavatelja njenog stila. Otprilike u isto vreme, Kravitz je viđena na večeri sa kreativnim direktorom Saint Laurenta, Anthonyjem Vaccarellom, u restoranu Sushi Park u Los Anđelesu, noseći istu torbu sa leopard printom.

The Hollywood Curtain / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Kako se očigledno popularna torba rasprodala, drugi sličan model—Bea, koji je veći i više nalik torbi za nošenje, ali sa istom elegantnom i praktičnom privlačnošću—brzo je zauzeo njeno mesto. Ova velika torba sa otvorenim vrhom, koja takođe ima leopard print od teleće dlake kao Le 5 à 7, primećena je ne jednom, ne dva puta, već tri puta krajem septembra—prvo kod Bieber, zatim kod Laure Harrier, a potom i kod Kate Moss.

MCvitanovic / SplashNews.com / Splash / Profimedia 

MCvitanovic / SplashNews.com / Splash / Profimedia 

BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia 

NewsYourCelebs / SplashNews.com / Splash / Profimedia 

Leopard print nije popularan samo kod torbi. Kategorije kao što su jakne, obuća i suknje takođe beleže uspeh sa ovim smelim printom, prateći trag legendarnih ikona stila iz prošlosti, poput Carolyn Bessette-Kennedy, Kate Moss, Naomi Campbell i Alexe Chung. Ferragamo, Prada, Toteme i Michael Kors samo su neki od vodećih modnih brendova koji su se pridružili Saint Laurentu u dodavanju leopard printa u svoje kolekcije za jesen i zimu, čime je ovaj print dostigao vrhunac u ovoj deceniji.

U galeriji pogledajte povoljnije verzije torbi s leopard printom.