Tik pre i posle prezentacija jesenjih kolekcija, mnoge velike modne kuće su ostale bez glavnih vođa, vizionara. Dok se na neke naslednike još čeka (Dior), ostali polako lansiraju nova lica pred kojima je veliki izazov...

Poslednji odlazak je servirao Hedi Slimane koji je u prošli petak objavio odlazak sa mesta kreativnog direktora Saint Laurenta. Francuska kuća je očito odavno dogovorila rastanak sa Hedijem s obzirom da nije puno čekala (tek dva dana) da objavi naslednika: Anthonyja Vaccarella.

Uzroke iza odlazaka velikih pokušao je da objasni Grgo Zečić u sjajnom tekstu - Pad legendarnih imena, a mi vam danas donosimo mali vodič u nova imena modnih kuća koje su skoro ostale bez vodećih ljudi na polju kreative...

Saint Laurent

Otišao: Hedi Slimane

Došao: Anthony Vaccarello

Hedi Slimane se pridružio armiji Saint Laurenta pre 4 godine, rebrendirajući SL u jedan potpuno rokerski i kul brend. Skinny odela i seksi haljine su postale norma, preoznatljiv stil kuće koji itekako ide na ruku nasledniku Anthonyju Vaccarellu, čija moda podseća na Hedijev vajb, sve sa miksom muške i ženske mode. 

Versus Versace

Otišao: Anthony Vaccarello

Belgijanac je imenovan za kretivnog direktora Versusa prošle godine kada je uspeo svoj seksepil da spoji sa prepoznatljivim dnk genom Donatelle Versace ne bi li dizajnirao sjajne, moćne modele od kože koje su udvostručile prodaju sestrinske linije Versacea. Koga će Donatella odabrati za naslednika? 

Salvatore Ferragamo

Otišao: Massimiliano Giornetti

Nakon 16 godina rada u italijanskoj kući Ferragamo, Massimiliano Giornetti je odlučio da je vreme da se rastane sa famoznim dizajerom cipela. Massimiliano je uspeo da brend podigne na viši nivo kreirajući surealne modele koje je odlikovao optički print i luksuzna trikotaža. Za sada još uvek nije poznato ko je novi poslodavac zanimljivog i kreativnog Italijana...

Brioni

Otišao: Brendan Mullane

Došao: Justin O’Shea

Brendan Mullane je otišao iz italijanske modne kuće muške mode posle 4 godine rada u njoj, ostavljajući iza sebe jako nasleđe koje se oslanja na precizan kroj i otmene, draper style modele. Međutim, njegov naslednik je više nego sjajan Justin O’Shea, street style zvezda i globalni modni direktor sajta MyTheresa. Njegovo trostruko odelo i konstantno, intenzivno prisustvo na društvenim mrežama će sigurno dosta učiniti na promociji brenda.

Ermenegildo Zegna

Otišao: Stefano Pilati

Došao: Alessandro Sartori

Stefano Pilati se pridružio Zegni pre 4 godine, kada je muškoj modi dao mrvicu svog couture senzibiliteta. Nakon odlaska, Stefano je stilizovao Sansovino 6 tokom Milano Fashion Weeka. Njegov naslednik, Alessandro Sartori je nekadašnji kreativni direktor Z Zegna linije.

Lanvin

Otišao: Alber Elbaz

Došla: Bouchra Jarrar

Modni svet je osetio veliko razočarenje i žal nakon saznanja da Alber Elbaz napušta Lanvin. Modnu kuću koja je sinonim za njega, i obrnuto. Što nas ne čudi ako znamo da je u njoj Alber proveo nezaboravnih 14 godina. Nakon odlaska velikana, Lanvin se okrenuo dizajnerki visoke mode, Bouchra Jarrar koja će biti zadužena za njihove ženske kolekcije. Debitantska revija je zakazana za prolećnu kolekciju koju ćemo videti na PFW ove jeseni.

Balenciaga

Otišao: Alexander Wang

Došao: Demna Gvasalia

Alexander Wang je proveo 3 godine u Balenciagi pre nego je odlučio da se fokusira na sopstvenu liniju. Njegov naslednik je Demna Gvasalia, koji je već imao debitantsku reviju koja je naišla na sjajne reakcije nakon njegove odluke da redizajnira famozne klasike s potpisom Cristóbala.

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija