To je primetila i jedna (nekadašnja) zaljubljenica u minimalistički modni stil, koja je nakon godina vernosti samo jednom brendu, ipak rešila da se oprosti od njega i krene dalje. U pravo eksperimentisanje!

Reč je o Lauri Craik, devojci koja je napisala zanimljivo pismo u kome je obrazložila smenu stilova i jasno istakla svoje stavove.

Pismo je orginalno objavljeno na sajtu engleskog Telegrapha, a mi ga prenosimo u celosti: 

Nikada nisam mislila da ću pisati ovo pismo. Sećam se tog perioda - tačno nakon revije Celine za proleće/leto 2010. godine, kada sam mislila da će naša ljubav trajati zauvek i da ništa to ne može promeniti. Odmah nakon showa, pojurila sam do Celine butika u Parizu kako bih kupila belu košulju, toliko jednostavnu i gotovo neprimetnu, da je prodavac u radnji imao problem da je pronađe.

Ali od tada, dosta toga se promenilo. Godine i pogled na jednolične sive kapute su učinile da raskinem vezu s tobom. U ostalom, kako sam i mogla da nastavim sa tobom Celine kada tvoje kolekcije nisi bile obeležene velikom količinom detalja, dugmićima, zipovima, i drugim efektnim ukrasima.

Iz ovog sam mogla da zaključim samo jedno: teško je držati se sam na modnoj sceni, u prepoznatljivom maniru, dok okolo duva olujni vetar.... 

Stvar je u tome, da Celine i ja više nemamo istovetni uticaj na živote jedno drugog. Dobar odnos se gradi na poverenju. A kako da ti verujem kada si učinio da izgledam tako dosadno, jednolično, nezanimljivo, staromodno? Pored poverenja, koje je ključno, dobar odnos takođe treba da bude i veoma fleksibilan. A on to nije... Kako da budem fleksibilna ako stalno nosim teget džemper, crne pantalone i Stan Smith patike. Zar nisi primetio da skoro svaka devojka u Britaniji ima minimum jedan par tih patika?! Kakav je to minimalizam ako svi nosimo jedne te iste patike?

Foto: Profimedia

Ipak, ja ne krivim tebe Celine i ne osuđujem te. Nije tvoja krivica što je Alessandro Michele došao i napravio neverovatne stvari, poput smaragdnog žakar odela, crvene suknje sa vezom inspirisanim kineskim tradicionalnim motivima i pink džinovskim mašnama koje ponovo predstavljaju chic detalj.

Ali da budem iskrena, moram da kažem kako mi je teget postala dosadna. Razlog?

Na tržištu postoji velika ponuda džempera u ovoj boji. To umanjuje želju za eksperimentisanjem, a s obzirom da sam toliko mlada ne bih volela da se upletem u tu zamku. Jednostavno, želim da vidim neke drugačije stvari! Želim da čujem Gucci narukvice kako zvockaju dok hodam, da osetim rese sa Hudson torbe koja mi udara o nogu, i da vidim svet kroz Dolce & Gabbana nakit - i cvetne naočare. Znam da bi svaki intelektualni minimalista video smrt u tome, ali ja ne marim.... 

Foto: Promo / Chloe

Na kraju, Celine brendu želim sve najbolje. Oni poseduju mnogo kvaliteta poput pouzdanosti i praktičnosti, i toga ću se uvek rado sećati. Sada pokušavam da se setim svih dobrih vremena, kao kada sam pokušavala na brzinu da probam one crne pantalone dok slušam u pozadini Steve Reicha, ili kada sam se smejala gomili ljudi koji su čekali u redu ispred H&M kako bi kupili Balmain haljinu.

Dakle, nije do njih - do mene je. Žao mi je, ali ja želim da izrazim sebe, svoj stil i personaliti. I da zasijam u punom sjaju!

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija