Jedan je svakako obeležavanje 90 godina postojanja, dok je drugi vezan za rekonstrukciju čuvene Fontane di Trevi koju je finansijski podržala i ova italijanska modna kuća.

U to ime održana je revija za pamćenje, upravo na novoobnovljenoj fontani.

Naime, modna kuća Fendi je još 2012., obećala milione za rekonstrukciju najznačajnijih rimskih fontana, počevši od Fontane di Trevi.

Jedna od najposećenijih turističkih atrakcija, Fontana di Trevi, poslednji put je rekonstruisana 1989. godine pa je zahvaljujući projektu nazvanom "Fendi za fontane" konačno zablistala u starom sjaju.

Projekat se sastoji i od izdavanja knjige posvećene skrivenim fontanama Rima koje je za ovu priliku fotografisao Karl Lagerfeld, kreativni direktor modne kuće Fendi, dok je vrhunac projekta definitivno sinoćna modna revija kojom je obeleženo 90 godina od osnivanja modne kuće.

foto: Profimedia

Kolekcija pod nazivom "Legende i bajke", predstavljena je na samoj površini fontane.

Modeli su hodali po providnoj platformi koja je stvorila iluziju hoda po vodi. Od materijala prevladavalo je krzno i til. Neodoljive haljine sa bajkovitim, cvetnim motivima savršeno su se uklopile u nestvaran ambijent.

Modeli su bajkovite kreacije poneli uz idilične talasaste frizure i bledi ten, poput porcelanskih lutki.

foto: Profimedia

Bivše Fendi lice Kendall Janner otvorila je reviju, dok je aktuelna zvezda Paris Haute Coture nedelje visoke mode, Bella Hadid zatvorila show u veličanstvenom krznenom kaputu.

foto: Profimedia

Priredila: Dunja Sabljić

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija