"Nakon mnogih sezona i inspirativnih saradnji sa nekim od najpoznatijih svetskih brendova, donela sam odluku da je upravo sada savršen trenutak da krenem dalje sama i osnujem svoju modnu liniju", rekla je ona u saopštenju.

Debitanska kolekcija uključuje denim, daywear, večernju garderobu, cipele, nakit i stalnu ponudu koju Alexa naziva dnevnim luksuzom.

"Osećam se kao da sam spremna da umrem sada", rekla je Chung u jednom intervju. "Da sam htela da uradim ovo ranije, takođe ne bih mogla da budem dovoljno odgovorna ili ne bih bila sposobna da preuzmem sve obavete samo na sebe."

Inače, Alexa je ranije sarađivala sa brojnim brendovima- od Marks & Spencer do AG Jenas i Superga, a sada je osetila da je vreme da se upusti u novi projekat. Alexa će naravno raditi kao kreativni direktor dok će Edwin Bodsonom biti na funkciji menadžera i potpredsednika. 

"Na sve ovo gledam kao kulminaciju velikog truda i rada koji je obeležio poslednjih 10 godina! Ovo je zaista pravo uzbuđenje ali i odmor, za sve one ideje, i završetak jedne ideje koja se rodila u jednom malom kućnom prostoru."

Prva kolekcija Alexe Chung će biti dostupna u prodaji od 27. maja 2017. godine, a prodavaće se u najluksuznijim prodanicama, poput Selfridges, MyTheresa i Matches.

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija