U trenutku kada je Trump pobedio na predsedničkim izborima, bivša manekenka i dizajnerka nakita Melania Trump sigurno nije mogla ni da pretpostavi da će upravo ona postati tema modnog sveta.

Međutim, nedugo nakon izbornih rezultata oglasila se relativno nepoznata dizajnerka Sophie Thealletwas koja je izjavila kako nema ništa protiv slovenačke lepotice, ali kako se ne slaže sa stavovima novoizabranog predsednika SAD-a, te da joj upravo zbog Trumpa ne pada napamet da oblači novu Prvu damu Amerike.

U trenutku kada su svi mislili da modu i politiku stvarno ne treba mešati, oglasio se Tommy Hilfiger.

Poznati američki dizajner je konstatovao kako je suvišno o tome pričati i da bi svaki dizajner trebao da bude počastvovan ako mu se ukaže prilika da oblači jednu takvu lepoticu i damu.

Baš tada kada smo mislili da je ovog bespotrebnoj sagi došao kraj, dva možda i najpoznatija i najjača imena američke mode - Marc Jacobs i Tom Ford su se priklonila taboru "protiv" oblačenja Melanije. 

"Ne pada mi na pamet da oblačim Melaniju Trump. Radije bih da svu energiju potrošim na pomoć ljudima koje je Donald Trump povredio ili uvredio, on ili njegovi ljudi iz kampanje i tima," rekao je Marc Jacobs.  

Za razliku od njega Tom Ford tvrdi da njegova odluka nema veze sa politikom, kao i da datira od pre nekoliko godina.

"Pre nekoliko godina bilo mi je ponuđeno da stilizujem Melaniju, ali sam odbio. Njen način odevanja, kompletan imidž nije mi bio blizak po senzibilitetu. Da se razumemo, da je i Hillary pobedila, ni nju ne bih oblačio. Njih dve prosto nisu moj ideal Ford žene."

Da vidimo koji dizajner će sledeći da se oglasi. Karl? 

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/ellesrbija/