Magazin Dazed je na svojim stranicama preneo upozorenje svim dizajnerima, navodeći kako je pomenuti lažni stilista i urednik ukrao odeću u vrednosti od nekoliko hiljade funti, nakon što je prevarom nagovorio dizajnerske kuće da mu pošalju svoju odeću za lažna modna snimanja.

Čovek pod imenom Arnaud Henry Mensan predstavljao se kao urednik Dazeda, Ella, Bulletta, I-D-a, AnOther magazina, a na svom je Instagram profilu čak i naveo da ga je ugledni Business of Fashion uvrstio na svoju listu 500 najuticajnijih ljudi iz modne industrije.

Svoj je poduhvat izveo tako što bi nazvao modnu kuću tvrdeći da treba odeću za snimanja u Japanu za magazine AnOther i novo izdanje Dazed Japan koje uskoro izlazi.

Kuća Berluti tako mu je pozajmila odeću u vrednosti 10 hiljada funti, a dizajnerka Sadie Clayton u vrednosti od otprilike 14 hiljada funti. Pritom je tvrdio kako će se na snimanju naći i odeća kuća Moschino, Vetements, Rick Owens, Balmain i Chanel.

Naravno, ništa od toga nije bilo istina, što se saznalo nakon što se Mensan prestao javljati brendovima nakon što bi preuzeo odeću.

Brendovi su tada kontaktirali Dazed kako bi se raspitali o svojoj odeći i Mensanu za kog niko u Dazedu nikada nije čuo.

Njegov Instagram profil od tada je obrisan, a Dazed je pozvao čitatelje da im proslede sve eventualne informacije o ovom apsurdnom događaju na tips@dazedmedia.com.

izvor: Buro247.hr

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/ellesrbija/